BMW inbraken in het land: zet je kinderslot op!

bmw inbraak tip

Lezen we er de autofora op na, dan trekt er de laatste tijd weer een dievenbende door ons Belgenland die het gemunt heeft op interieuronderdelen van BMW's. Maar hoe kan je jouw dierbaar bezit beveiligen tegen die bendes? Het kinderslot blijkt al een sterke eerste stap te zijn. Hoezo?

We kunnen onze sociale media de laatste weken niet openen of we turen naar BMW's met ingeslagen raampjes en leeghaalde interieurs. Jawel, er trekt weer een dievenbende door ons Belgenland die het gemunt heeft op waardevolle interieuronderdelen van BMW's. In sommige BMW-garages staan zelfs meerdere auto's met inbreukschade binnen. Geen fijn nieuws natuurlijk voor BMW-eigenaars. Maar wat kan je hier aan doen?

Alarm, natuurlijk

Het meest logische antwoord is het alarm natuurlijk, want niets schrikt dieven zo af als luide geluiden. Daarom ook dat ze bij BMW al een tijd terug hebben besloten om standaard een alarmsysteem te installeren op auto's die over het "grootste" navigatiesysteem beschikken (Navigatiesysteem Professional). Voor de andere modellen kan je in de optielijsten een alarmsysteem terug vinden.

bmw inbraak tip

Maar wat als je nu geen alarmsysteem hebt? Wel, het kinderslot achteraan kan een sterk alternatief zijn. Doorheen de getroffen BMW's valt namelijk een vaste modus operandi te trekken van de dievenbendes. Zo slaan ze vaak het kleine tweede raampje in van de raampartij op de achterdeur. Daardoor kunnen ze niet enkel snel aan de deurhendel binnenin, volgens internetpraat - maar het blijft dus wel internetpraat - gaat bij sommige modellen het alarm dan niet af.

Kinderslot

Eenmaal binnen op de achterbank is het natuurlijk een koud kunstje om alle deuren op te krijgen. Daarna is het vaak een kwestie van luttele minuten voor de gehele auto is leeggeroofd. Staat het kinderslot echter op achteraan, dan zullen ze de deur niet van binnenuit kunnen openen. De tijd die ze dan verliezen is vaak genoeg om de bendes eieren voor hun geld te laten kiezen. Je raampje, dat zal evenwel stuk zijn. Maar beter een raampje vervangen, dan het gehele interieur van je BMW.

Tenslotte wil BMW nog even communiceren dat het aantal inbreuken jaar na jaar afneemt in België. Wij voegen graag nog toe dat, hoewel er nu tijdelijk BMW's in het vizier worden genomen, ook modellen van Mercedes en Volkswagen geliefkoosde doelen zijn voor bendes. Toch maar het kinderslot opzetten?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie