Italiaanse Carabinieri nemen 19 gepantserde Jeeps Grand Cherokee in ontvangst

2018 jeep grand cherokee carabinieri

Het nieuwste wapen van de antiterrorisme-eenheid van het Italiaans militair korps luistert naar de naam Jeep Grand Cherokee. En die komt uiteraard met enkele handige extraatjes.

Een verwittigt crimineel is er twee waard. En dat geldt zeker voor Italiaans tuig dat een donkerblauwe Jeep Grand Cherokee met rode accenten en blauw zwaailicht in zijn achteruitkijkspiegel ziet opduiken. De antiterrorisme-eenheid van de Italiaanse Carabinieri neemt dit jaar 19 gepantserde Grand Cherokee's in ontvangst die op het ergste zijn voorbereid. Ze zullen over het ganse land verspreid worden. De eerste exemplaren gingen alvast naar agenten in Rome.

2018 jeep grand cherokee carabinieri

Elk van de Grand Cherokee's is uitgerust met een hoop extra bepantsering, kogelwerende ruiten en verstevigde banden. Om al dat extra gewicht te kunnen dragen werd de ophanging gelukkig wel versterkt. Onder de kap ligt de standaard V6 diesel met 190 pk, gekoppeld aan een 8-trapsautomaat. Maar we zouden er vergif op durven innemen dat de motoren niet gekieteld zijn. Wat extra vermogen zal immers goed van pas komen. Zeker met al dat extra gewicht en onder extreme omstandigheden.

2018 jeep grand cherokee carabinieri

Behalve met de typische Carabinieri-livrei zijn de Jeeps ook uitgerust met de nodige hoeveelheid blauwe zwaailichten, sirenes en specifieke radio- en communicatieapparatuur. Tot slot werd er ook een handig verplaatsbaar tafeltje geïnstalleerd, net als extra verlichting.

2018 jeep grand cherokee carabinieri

Voor Fiat Chrysler (FCA) is het niet de eerste keer dat ze met de Carabinieri samenwerken. Eerder leverden ze al een enkele Jeeps Wrangler en Renegade, maar ook een pak nieuwe Alfa Romeo Giulia's, waaronder twee hete Giulia's Quadrifoglio.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Johny 18:48
afbeelding van Johny

Een gemiste kans voor de Stelvio, helaas.

4g63 12:32
afbeelding van 4g63

Merk van niet Italiaanse groep is geen optie bij hun, rest maakt wsl weinig uit.

Uw reactie