Is deze Mercury Coupé de coolste Tesla ooit?

1949_icon_mercury_coupe_ev_03

We denken het eerlijk gezegd wel.

Fout, fouter, foutst. Dat moet zowat het officieuze mantra zijn van de Amerikaanse beurs Specialty Equipment Market Association, beter gekend als SEMA. Maar tussen de verchroomde pickups, meters hoge monster trucks en vele andere bedenkelijke projecten, vind je er af toe ook pareltjes zoals deze Mercury Coupé uit 1948 die door de specialisten van Icon 4x4 is omgebouwd naar een puur elektrische auto.

1949 icon mercury coupe ev 03

Wie de projecten van stichter Jonathan Ward kent weet dat zijn bedrijf zich hoofdzakelijk focust op oude Toyota Land Cruisers en Ford Bronco's. Maar af en toe maakt Icon ook een zijstapje met zijn zogenaamde Derelict projecten. Op vraag van een klant ging Ward daarom op zoek naar het beste van twee werelden. Moderne, milieuvriendelijke technologie en prestaties, gecombineerd met de stijl en de charme van een auto van weleer.

1949 icon mercury coupe ev 03

Samen met de specialisten van Stealth EV ging Icon de uitdaging aan en bouwden ze de aandrijflijn van een Tesla Model S P85D in een specifiek versterkt chassis met daarop het koetswerk en het interieur van de Mercury Coupé. Het resultaat is een vierwielaangedreven restomod met omgerekend 400 pk en een topsnelheid van bijna 200 km/h. De autonomie varieert dan weer tussen de 240 à 320 km. Superchargen is bovendien nog steeds mogelijk. Al zullen andere Tesla-rijders wel vreemd staan kijken.

1949 icon mercury coupe ev 03

Voor een optimale gewichtsverdeling zijn de batterijen her en der geplaatst en werden de elektronische componenten in een specifiek behuizing geplaatst die doet denken aan de originele V8. De nieuwe tellerpartij is dan weer in de stijl van de tellers van weleer. Niets doet met andere vermoeden van wat er zich onderhuids allemaal afspeelt. Tot je met de Amerikaanse coupé in alle stilte wegzoeft natuurlijk...

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie