Nieuwe Citroën C4 Cactus krijgt opnieuw voortrekkersrol: elektrisch

citroen-c4-cactus-elektrisch

De nieuwe generatie C4 Cactus die in 2020 het levenslicht ziet is het eerste model van Citroën dat volledig elektrisch zal zijn. En ja, dan negeren we bewust miskleun C-Zéro van een decennium terug

De PSA-groep met Peugeot, Citroën, DS en Opel in handen is volop haar elektro-offensief gestart. Met een rits plug-inhybrides (3008 Hybrid4, DS 7 Crossback E-Tense) maar ook compleet elektrische modellen (DS 3 Crossback E-Tense). Voor Citroën start dat verhaal van volledige elektrificatie bij de lancering van de nieuwe generatie C4 Cactus die in 2020 ten tonele verschijnt.

De Cactus zal namelijk worden gebouwd op het (e)CMP platform van de groep waardoor elektrificatie mogelijk is. Geen vrees, ook gewone motorisaties blijven beschikbaar in de Cactus maar net zoals technische collega's DS 3 Crossback, Opel Corsa en Peugeot 208 zal er dus een elektrische variant present tekenen.

Gebruikt die de techniek van de nu al gekende DS 3 Crossback E-Tense, dan mag de guitige vetplant rekenen op een accupakket van 50 kWh en een theoretische range van 300 kilometer. Of de bumps hun retour maken? We kunnen het enkel maar dromen.

Bekijk hieronder al het elektronieuws vanop het autosalon van Parijs!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie