Nederlandse BMW- en Mini-fabriek is een fuifkot

nedcar

Zowat de helft van de geteste werknemers van de Nederlandse Nedcar-fabriek in Born loopt op een gemiddelde werkdag dronken of stoned in de fabriek rond, zo is uit routinecontroles gebleken…

Mocht je in de voorbije jaren een BMW X1, X2 of Mini hebben gekocht, dan zou het weleens kunnen dat de auto bij de levering een verdacht geurtje had. De Nederlandse nieuwswebsite 1Limburg.nl kon namelijk het personeelskrantje inkijken van de Nedcar-fabriek in Born, waar deze modellen van de band lopen, een daar valt in te lezen dat op een gemiddelde werkdag de helft van de werknemers bij een routinecontrole positief test bij een alcohol- of drugscontrole. Of anders gezegd: Mini’s en compacte BMW’s worden door stoners en dronkelappen in elkaar geschroefd.

Rustig, jongens

De directie van de fabriek reageert voorlopig vrij… chill op de vaststelling en schrijft in het personeelsblad: “Dit komt de veiligheid in onze productielijn niet ten goede”. Het nieuws komt ook niet bepaald uit de lucht gevallen, want de directie laat al jarenlang controles uitvoeren na aanhoudende geruchten dat er een heuse drugstrafiek bestond op de werkvloer. “Er is gewoon een structureel probleem bij Nedcar,” zo gaf zelfs een vakbondsleider toe. Misschien verklaart dat waarom BMW overweegt om de productie bij Nedcar terug te schroeven?

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wagjohn 12:02
afbeelding van Wagjohn

Beste redactie.
Als u iets plaatst,ben er dan wel zeker can wat u plaatst.
Er staat geschreven,
De helft VAN DE GECONTROLEERDE MEDEWERKER.
niet de helft van de 7000 personeelsleden!!

user4580 13:04
afbeelding van user4580

Een autofabriek is nu ook geen werkplek waar men spontaan vrolijk van wordt om elke dag weer uw kloten af te draaien, ik kan hier dus ergens wel begrip voor opbrengen

Jelledr 07:45
afbeelding van Jelledr

Flippen tussen al die bewegende robots, speciale geluiden, op transportband voorbij komende auto’s. Lsd of paddo’s zou mijn keuze zijn voor die fabriek. Of een paar Mercedesjes slikken in een BMW fabriek:-)

Nee dank je, mijn experimenteer periode was de 90’s, ondertussen een ver verleden met fijne herinneringen. Nu blijft het bij lekker eten, goed bier en heel sporadisch glaasje whisky.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws