Oef en ai: Audi TT blijft sportwagen, S1 staat niet op de planning

Audi TT Sportback

Hoofd van communicatie bij het merk met de vier ringen, Peter Oberndorfer, trok een boekje open tegenover Australische media en liet pikante info vrij over de toekomstige TT en het bestaansrecht van een nieuwe S1.

Als een donderslag bij heldere hemel kwam begin deze maand het gerucht naar boven dat Audi overwoog om de volgende generatie TT door het leven te laten gaan als een vierdeurs-coupé. Een gerucht dat Peter Oberndorfer, hoofd van communicatie bij Audi, nu ontkracht. Het merk met de vier overwoog ooit om de TT-familie te laten groeien met extra derivaten maar die plannen werden begraven (in navolging van Dieselgate).

Volgens Oberndorfer is de TT een icoon voor Audi en is het merk meer dan blij met een coupé en cabriovariant voor de volgende generatie. Iets minder leuk nieuws is het nieuwtje dat Audi geen plannen heeft om een opvolger van de S1 te voorzien, de sportieve versie van de A1.

Audi S1 2019

Bij de eerste generatie A1 was dat ook niet het plan maar dankzij heftige investeringen in het platform (van FWD naar 4WD) en ontwikkelingskosten kregen we toch een S1 voor de kiezen. Net zoals voor die TT 4-deurscoupé heeft Audi niet meer de budgetten en de mankracht om zich te focussen op kleine nicheproducten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws