Renault steunt CEO, Nissan dekt zich financieel in voor ontbinding alliantie

rnm

Sinds opperhoofd Carlos Ghosn van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie achter tralies zit op verdenking van fraude is de sfeer op z'n minst grimmig tussen de topmerken Renault en Nissan. De Fransen hebben een statement naar buiten gebracht waarin ze hun CEO volledig steunen, terwijl de Japanners een miljard euro extra op de bankrekening parkeren om zich veilig te stellen.

Van een ontbinding is nog geen sprake maar de eerste scheurtjes in de Renault Nissan Alliantie beginnen zich toch te tonen. Het lijkt er alvast op dat beide hoofdmerken Renault en Nissan van de kans gebruik maken om nog wat harder met de spieren te rollen. Zo liet Nissan (en Mitsubishi) al eerder Carlos Ghosn vallen als bestuurslid, Renault geeft nu officieel te kennen dat alle salarissen en bonussen van Ghosn perfect binnen de lijnen van de wet vielen. Waardoor het merk volledig haar CEO steunt die momenteel in Japan achter tralies zit op verdenking van gesjoemel met zijn onkosten.

Nissan legt voorraad aan

Nissan aan haar kant heeft volgens insiders beslist om 1 miljard euro investeringskosten terug te halen van Dongfeng, een dochterbedrijf van Nissan. Een soort van appeltje voor de dorst wanneer het helemaal scheef dreigt te lopen tussen Renault en Nissan. Al bewijst het ook hoe ver Nissan dreigt te gaan met de huidige ontwikkelingen.

Er doet namelijk het gerucht dat Nissan van de omstandigheden gebruik wil maken om meer macht te krijgen binnen de alliantie, want Renault staat boven Nissan in de samenwerking. Het Japanse merk zou graag minstens op gelijk niveau komen te staan. Het ijzer smeden wanneer het heet is dus. Renault is trouwens ook niet zuiver op de graat. Ceo Carlos Ghosn had volgens insiders namelijk plannen om Nissans bedrijfsstructuur overhoop te halen om zo meer macht te krijgen. Een robbertje vechten tussen grootmachten dus en kersvers alliantielid Mitsubishi stond er bij en keek er naar...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws