Je private lease-auto uitlenen voor goedkopere formule: het gouden ei?

private lease autodelen

Autodeeldienst SnappCar en leasingbedrijf ALD Automotive hebben in Nederland misschien wel hét gouden ei gevonden voor mensen die geen moer geven om autobezit en de bijhorende kosten. Een private lease-formule waarbij je korting krijgt gebaseerd op het aantal car share-momenten per maand.

Hoor het graag of niet maar autobezit wordt stilaan onbetaalbaar. Met dank aan beslissingen genomen door de lokale regering, de EU en de algemene consensus dat de automobiel des duivels is. De prognose voor de komende jaren? De omschakeling van autobezit naar autogebruik. Via diensten en services. In Nederland wil autodeelplatform SnappCar en leasingbedrijf ALD Automotive voorop lopen, met een merkwaardige formule.

Doorgeven

Het idee is simpel. Je neemt een leasewagen via private lease bij ALD (in dit proefproject steevast een Dacia Logan MCV) en stelt de auto minstens twee keer per maand ter beschikking op de autodeelapplicatie van Snappcar. Het resultaat is een korting van 65 euro op zijn leasingcontract. Per maand!

private lease autodelen

Een bedrag dat trouwens maandelijks kan oplopen afhankelijk van het aantal "deelnames". Des te meer de auto wordt verhuurd, des te lager de maandelijkse kostprijs. Zonder twijfel financieel zeer interessant voor de tweede auto van het gezin die vaak een dagje of twee per week stil staat.

Gouden ei?

Voor beide bedrijven is het vooral een manier om te experimenteren met autodelen binnen private lease. Een nodige zet natuurlijk, want gaan automerken auto's als een dienst aan beginnen bieden, dan is het belangrijk voor een leasingbedrijf om in de spotlight te kunnen blijven staan.

Je maandelijkse huurprijs terugverdienen door autodelen is daarbij mogelijks het gouden ei voor leasebedrijven. Justlease heeft in Nederland ondertussen trouwens ook al zo'n proefproject lopen. Misschien nog wel het belangrijkste; zoals de formule nu is opgesteld kan de klant er enkel maar mee winnen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie