Bentley krijgt publieke vermaning van VW

bentley_bentayga

Bijna alle merken van de VW-groep boeren uitstekend, op één uitzondering na: Bentley. De families Piëch en Porsche, de grootste aandeelhouders van VW, zijn het zat en geven hun Britse zorgenkind een laatste waarschuwing.

“Het belangrijkste is dat elk merk [van de VW-groep] een redelijke bijdrage aan de winst levert,” zo zei Wolfgang Porsche in naam van de families aan de Frankfurter Allgemeine Zeitung. “Vandaag is dat niet het geval voor Bentley en daar zijn wij niet tevreden over”. Hans Michel Piëch, een ander familielid, vulde aan: “Dit kan nog maar een of twee jaar duren”, waarna hij aangaf dat dat de tijd is die ze Bentley nog willen geven om zijn zaken op orde te krijgen. Wat er gebeurt als hen dat niet lukt, vertelt de familie er echter niet bij.

Niet alleen Brexit

In de eerste negen maand van 2018 (nog voor WLTP, met andere woorden) verloor Bentley 137 miljoen euro. De Britten kampen uiteraard met een aantal handicaps waar ze niet veel aan kunnen doen: door de naderende Brexit is het pond veel waarde verloren, waardoor ze hun onderdelen plots veel duurder moeten inkopen. Maar Bentley heeft zelf ook boter op het hoofd: de productiestart van de Continental GT kende een forse vertraging door problemen met de afstelling van zijn PDK-versnellingsbak en bovendien heeft de constructeur te lang gewacht om met zijn modellen naar de WLTP-testcentra te trekken, waardoor ze veel tijd hebben verloren om hun verkoopcijfers goed te maken. Bentley-CEO Adrian Hallmark zegt er het volste vertrouwen in te hebben dat dit jaar alles weer goed komt, maar met de Brexit voor de deur valt dat nog af te wachten…

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie