Wind draait bij Bugatti: geen SUV!

bugatti suv render

Liet CEO van Bugatti, Stephan Winkelmann, vorig jaar nog uitschijnen dat familie-uitbreiding in de vorm van een SUV wel eens een interessant piste kon zijn, dan waait de wind in 2019 anders bij Bugatti. Dezelfde man liet nu namelijk weten dat er geen plannen zijn voor een SUV. Komt 'ie er of komt 'ie er niet?

Ah, de SUV van Bugatti. Het is een auto waar sommige rijken der aarde al even lang op wachten als dat het plebs wacht op de functie om muziek door te laten spelen op Youtube als je het scherm uitzet van je smartphone. Sinds mensenheugenis dus. Volgens opperbaas Stephan Winkelmann zal er nooit een SUV met Bugatti-badge het daglicht zien. Omdat die naar eigen zeggen geen enkele link heeft naar het verleden van het merk. Geinige randnoot: vorig jaar liet de man nog vallen dat familie-uitbreiding bij het merk er niet zou komen als sedan maar wel als SUV.

Waarom dan nu die totaal andere visie? Zonder twijfel de bonzen helemaal bovenaan de VW Groep. Bugatti is namelijk een prestigeproject en hoewel niet geweten hoe de Chiron, Chiron Sport en Divo het doen werd elke Veyron met een stuk verlies verkocht. Elke Bug kost dus handen vol geld voor de groep. En de groep heeft tegenwoordig wel wat andere bobbels glad te strijken. Uitstel dus... maar daardoor ook afstel?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws