Gemor rond actieradius Jaguar i-Pace in Nederland

rijtest-jaguar-i-pace-2018_07

In Nederland zijn een hoop nieuwe eigenaars van de Jaguar I-Pace ontevreden over het verschil tussen de beloofde actieradius en de daadwerkelijke.

Het waren mooie feestdagen voor een aantal kopers van de Jaguar I-Pace in Nederland. Dankzij een snelle levering stond de auto nog voor het einde van 2019 voor de deur. Maar de winterprik en de bijhorende lage temperaturen in januari zorgen voor wat wrevel bij de eigenaars. Die uitten hun ongenoegen op social media en daar reageert Jaguar nu op.

In 2018 werden in Nederland 3.500 I-Paces verkocht. Voor de vele kopers kwam er echter een domper op de feestvreugde, want de beloofde actieradius van 470 werd bijlange na niet gehaald. Ook het laden duurt veel langer dan je zou verwachten van een voertuig dat je elke dag gebruikt.

Jaguar laat nu via Facebook weten dat de actieradius van 470 kilometer enkel voor de lichtste versie geldt. Wie wat meer opties aanvinkt komt op 415 kilometer uit volgens de WLTP. Daarnaast is ook het winterseizoen nefast volgens Jaguar, want dan neemt de radius ook sterk af. Ook bandenmaat, winterbanden of lage bandenspanning in combinatie met de rijstijl van de bestuurder kunnen de radius beïnvloeden, aldus Jaguar.

Het merk deelt ook nog een tabel met cijfers van het onafhankelijke evdatabase.nl om de verwachtingen van alle bestuurders bij te stellen. De (nieuwe) cijfers:

  • Stad in de winter: 390 kilometer
  • Snelweg in de winter: 270 kilometer
  • Gecombineerd in de winter: 325 kilometer
  • Stad in de zomer: 555 kilometer
  • Snelweg in de zomer: 340 kilometer
  • Gecombineerd in de zomer: 430 kilometer

Opvallend daarbij is dat de radius van de I-Pace "in de stad in de zomer" daarbij de WLTP-cijfers ver overklast.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Warre 07:12
afbeelding van Warre

Het is normaal dat je in de winter minder actieradius hebt. Als je kijkt op de officiële site van jaguar zie je dat je in de winter inderdaad maar 250 km rijbereik hebt.

andre123 08:52
afbeelding van andre123

velen kopen een wagen met hun ogen,niet met hun verstand.
fatsoenlijk informeren en niet afgaan op horen zeggen kan al veel frustraties voorkomen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws