EV's laatste kans voor Infiniti in Europa

infiniti ev europa

UPDATE: Infiniti schrapt operaties in West-Europa
Er wordt al langer gespeculeerd over het vertrek van Infiniti uit Europa maar dat zal niet gebeuren zonder een laatste reddingspoging. De Japanse luxedivisie van Nissan hoopt dat een range elektrische auto's het merk terug op de Europese kaart weet te zetten.

Vorig jaar wist Infiniti amper 6.000 auto's te verkopen in Europa. Cijfers waarmee je geen zaak draaiende kan houden. Het gerucht doet dan ook al langer de ronde dat het merk zal vertrekken uit Europa. Al zal dat niet zonder slag of stoot zijn. Want de luxedivisie van Nissan gaat nog één poging wagen door de elektrische auto centraal te zetten.

Golden ticket

Het merk is er namelijk van overtuigd dat de EV haar gouden ticket is tot een deftig marktaandeel in Europa. Want door het relatief beperkte aanbod aan elektrische auto's momenteel kan het merk zich in de markt zetten als een "premium Japanse autobouwer van elektrische performance auto's. Ja, die term wil het merk zichzelf opspelden. Sportieve EV's, daarmee wil Infiniti haar hachje in Europa redden.

infiniti ev europa

Of het dan gaat over pure sportwagens? Natuurlijk niet. Zo was het eerste tipje van de sluier voor Infiniti's toekomst al de QX Inspiration. Een concept met crossover-looks. Benieuwd of dit de Infiniti is waar Europa op wacht...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Nidas Leo 14:53
afbeelding van Nidas Leo

Met 2 dealers (Antwerpen en Luik) en 1 center in opbouw (Zaventem) vrees ik er voor dat het hier gaat lukken.
Ik heb enkele jaren geleden hun Q50 overwogen maar omwille van het uitgebreide (sic) dealernetwerk toch maar niet doorgezet.
Jammer, want hun modellen kunnen me wel bekoren. :-)

Edison 15:12
afbeelding van Edison

En gaat Infiniti dan ook dealers hebben of moeten de auto’s zichzelf verkopen?

Nooit begrepen waarom je bij Nissan dealers geen Infiniti kan kopen.

Uw reactie