Alle Model 3’s krijgen pk’s cadeau van Tesla

model_3_performance_-_red_above_tarmac

Bij ons is de Tesla Model 3 nog maar net op de markt, maar in de VS rijdt hij al 1,5 jaar rond. Tijd voor een facelift? Neen, maar Tesla geeft wel alle verkochte auto’s een gratis ‘chiptuning’, en je moet er niet eens voor naar de dealer.

Het is genoegzaam bekend dat alle Tesla’s standaard een ingebouwde simkaart hebben waarmee ze met moederschip Musk zijn verbonden en allerlei software-updates doorkrijgen. Zo kreeg de Model 3 vorige zomer nog kritiek op zijn remvermogen, waarna de Amerikanen de software van de rembekrachtiger aanpasten en zo het probleem oplosten.

Vandaag doen ze hetzelfde, maar dan in omgekeerde richting: alle Model 3’s krijgen een vermogensboost(je) van een procent of 5. “In het voorbije jaar hebben we de techniek van onze Model 3 steeds beter leren kennen, zodat we gemerkt hebben dat er nog wel wat rek zit op het vermogen zonder dat we daarmee de betrouwbaarheid in het gedrang brengen,” zo meldt opperleider Musk via zijn favoriete communicatiemiddel Twitter. En dus krijgen alle huidige Model 3-rijders deze dagen een software-update gepusht die hun elektromobiel (nog) sneller maakt.

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
BrunoV 10:54
afbeelding van BrunoV

Moet je dan je verzekering niet op de hoogte brengen? Meer pk is ook meer kW en kW wordt als basisparameter genomen voor premie BA.

Sven Ferket 13:54
afbeelding van Sven Ferket

5%? De toegelaten tolerantie is volgens mij zelfs hoger, waarom zou je dit melden bij je verzekering?

Uw reactie