Citroën C4 Cactus krijgt geen opvolging

citroen c4 cactus 2019

Met de C4 Cactus vond Citroën zichzelf na decennia van generische producten opnieuw uit. Het lijkt dan ook vanzelfsprekend dat Citroën het concept de komende jaren uit zal melken. Niet dus. Want de C4 Cactus wordt na één generatie ten grave gebracht.

Niet naar iedereens smaak, de C4 Cactus. Laat daar geen twijfel over bestaan. Maar het guitige kleintje met "genitale wratten" op zijn flank betekende in 2014 een nieuwe start voor Citroën. Een hoofdstuk waar komaf werd gemaakt met generische producten die er uit moesten zien als een Duits product.

Eentje en dan geentje

Toch is de grondlegger van het moderne Citroën geen lang leven beschoren, want Xavier Peugeot (productmanager bij Citroën) heeft laten weten tegenover Britse media dat Citroën geen nieuwe Cactus op de planning heeft staan.

citroen c4 cactus 2019

Er komt heus een nieuwe generatie C4 maar die zal niet meer door het leven gaan als "Cactus". Toch belooft Peugeot (de man, niet het merk) dat de nieuwe C4 uit zal pakken met een polariserend design dat er voor moet zorgen dat de compacte hatchback er compleet anders uit zal zien als zijn concurrenten. Je weet wel, datgene dat de C4 Cactus eigenlijk wat heeft gedaan. Onze gok? De Airbumps zullen wederom een kleinere rol gaan spelen.

Airbumpflop

Dat deden ze anderzijds eerder al, want sinds de facelift van de C4 Cactus komt het kleintje wat volwassener voor de dag. Niet enkel qua afwerking, inhoud en technologieën... maar ook qua looks. De "Bumps" op de flank kregen namelijk al een kleinere bijrol.

citroen c4 cactus 2019

Het is dan ook geen geheim dat - hoewel de grondlegger van een modern Citroën - de C4 Cactus niet verkocht zoals het Franse merk had gehoopt. Benieuwd of de nieuwe C4 die tegen 2021 op de markt moet verschijnen uniek genoeg is om klanten weg te trekken van de Renault Mégane, Ford Focus en vooral de dan ook nagelnieuwe Volkswagen Golf.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie