Porsche legt 35 miljoen euro aan asfalt op Nardò Technical Center

nardo porsche facelift 2019

Vorig jaar sloot Porsche de deuren van haar Nardo testcenter om de site een serieuze poetsbeurt te geven. Het resultaat? Een investering van 35 miljoen euro om nieuw asfalt te leggen op alle parcours en nog wat andere kleine tweaks. Kijk, je moet nu eenmaal investeren om rijdersauto's zoals die van Porsche voor te kunnen leggen...

Porsche heeft één van haar favoriete testcentra duchtig onder handen genomen. Waardoor het mytische Nardò Technical Center frisser dan ooit voor de dag komt. Met dank aan compleet nieuw asfalt op alle parcours, een gerenoveerd "testplatform" en een nieuw geïnstalleerde vangrail. Kostprijs? 35 miljoen euro. Alsjeblieft.

Al doet Porsche er goed aan om Nardo fris als een hoentje te houden. Het circuit heeft namelijk niet enkel een mythisch aura - met dank aan waanzinnige snelheidspogingen op het ronde stuk van 12.6 km - het is één van de oudste testcentra op Europees grondgebied. In 1975 was Fiat nog de bezieler van de Nardo Ring in het gelijknamige petieterige stadje Nardò (Italië). In 2012 kocht Porsche het testcentrum over.

nardo porsche facelift 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws