Drako GT wil op Tesla-succes surfen

drako gte

Silicon Vally heeft er een nieuwe elektrische autofabrikant bij. Want Drako Motors wil meesurfen op het succes van Tesla. Daarvoor zet het de GTE in als strijdwapen. Een sportief gestileerde sedan met 1.200 elektro-pk's en een accu van 90 kWh. Daardoor meer blabla dan range, zonder twijfel.

Een top van 332 km/u en vier elektromotoren die samen 1.200 pk neerzetten op de grond via Michelin Pilot Sport 4S-rubber... Nee, het Amerikaanse Draco Motors is niet vies om te werpen met in het oog springende termen. Alleen hebben we al vaker geleerd dat hoe extremer de cijfers, hoe kleiner de kans dat hier daadwerkelijk ooit iets van komt.

Range?

Niet dat we het Draco Motors niet gunnen met hun GTE. Want de sedan ziet er - al zekers langs de achterzijde - fraai gestileerd uit. Over de range blijft Draco Motors opvallend stil. Al geeft de accu van 90 kWh al wat prijs. Niet magertjes, die accu, maar als je regeneratie niet op punt staat zal je de elektriciteit snel via de 1.200 elektro-pk's hebben laten leeglopen.

drako gte

Daarenboven zegt Draco dat het plant om maar 25 exemplaren te maken van deze GTE, waardoor er weinig plannen zijn voor massaproductie. Niet al te gek, gezien het prijskaartje van minimaal 1.1 miljoen euro. Neem het van ons echter aan, als een nieuwe start-up een elektrische auto kan ontwikkelen voor 27,5 miljoen euro en er nog winst op kan maken, dan is er iets niet geheel koosjer.

drako gte
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie