Jaguar muggenzift: wil nieuwe omschrijving voor "auto" in woordenboek

jaguar i-pace car

Jaguar is het niet eens met de omschrijving die bij het woord "auto" staat in het Oxford woordenboek. Die omschrijving stelt dat een auto aangedreven wordt door een verbrandingsmotor. Volgens Jaguar bewijst de I-Pace het tegendeel. Waardoor het Britse merk die omschrijving wil laten aanpassen. Of er geen belangrijkere zaken in de wereld zijn?

De Jaguar I-Pace werd begin dit jaar Car of the Year. Alleen zou dat niet mogen volgens het Oxford woordenboek. Daarin staat namelijk dat een auto een voertuig is met meestal vier wielen, een verbrandingsmotor als aandrijving heeft en in staat is om een klein aantal personen te vervoeren.

De I-Pace tikt het merendeel van die vereisten af, buiten de aandrijving. Want de I-Pace teert op een accu en een elektromotor, niet op een verbrandingsmotor en benzine of diesel. Volgens Jaguar reden genoeg om de omschrijving voor een auto aan te laten passen. De huidige omschrijving is niet meer van deze tijd," aldus David Browne, hoofd naamgeving bij Jaguar (geen mop).

Als we dan toch bezig zijn, misschien ook meteen de omschrijving voor Coupé, Crossover en Shooting Brake aan laten passen? Die termen zijn tegenwoordig ook een marketingnachtmerrie geworden...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie