Lynk & Co 03 Cyan Concept neemt loopje met regels en rijdt 2 Nürburgringrecords aan diggelen

lynk co 03 cyan concept nurburgring 2019

Met grote praal kondigt Cyan Racing, het voormalige Polestar-raceteam van Volvo, aan dat het twee ringrecords aan diggelen heeft gereden. Met één en dezelfde auto! Want de 03 Cyan Concept van Lynk & Co is de snelste sedan én snelste voorwielaandrijver die over de Groene Hel vloog. Als je om kan met een korrel zout...

Lynk & Co, het zustermerk van Volvo is volop bezig met zich te verankeren in het landschap. Zo trekt het hipsters over de streep door mensen met slimme ideeën de nodige (financiële) kansen te geven, ook al zijn die ideeën niet auto-gerelateerd. Pronkt het met nieuwe mobiliteitsoplossingen en autodelen én zegt het merk niet gewoon het zoveelste automerk te zijn. Om dat extra te bewijzen deed het wat alle automerken doen; records rijden op de Nürburgring.

Zweedse concept

Strijdwapen van dienst is de Lynk & Co 03 Cyan Concept. Een conceptwagen die via Zweedse regelgeving ingeschreven staat als een straatlegale auto. Een dubieuze start dus. Al is de goedkeuring van Zweden volgens Lynk & Co genoeg om de 03 Cyan Concept (met dus nog steeds 'concept' in zijn naam) mee te laten dingen naar kroontjes van productiewagens. Toegegeven, Lynk & Co zal exact dezelfde auto in productie nemen. Zij het dan in een extreem gelimiteerde productie voor "VIP"-klanten.

lynk co 03 cyan concept nurburgring 2019

Nu goed, genoeg gelal over de legaliteit. Terug naar de auto en de records. De 03 Cyan Concept is een vierdeurs-sedan met voorwielaandrijving en een 2-liter viercilinder turbobenzine voorin met 528 pk en 504 Nm koppel. Een set-up die de rakker in staat stelde om een rondje groene hel af te leggen in 7:15.123. Daarmee zet hij de Jaguar Project 8 en de Renault Mégane R.S. Trophy-R in hun onderbroek. Waardoor de 03 Cyan Concept de snelste sedan én de snelste voorwielaangedreven productiewagens is die ooit over de ring vloog. Al moet je die "productie" dus met een serieuze korrel zout nemen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 15:32
afbeelding van Yvesw

@John: Nope, geen elektromotor aanwezig hier. Hoe lang het blok mee zal gaan... dat is andere koek...

Uw reactie