BMW verbergt haar X6 onder laagje Vantablack

bmw x6 vantablack 2019

Ooit al gehoord van Vantablack? Het wordt ’s werelds zwartste zwart genoemd omdat het menselijk oog geen vormen en structuur meer kan zien in objecten die in het goedje zijn geschilderd. BMW besloot nu samen met de ontwikkelaar van de coating de nagelnieuwe X6 in het Vantablack VBx2 te coaten. Een verf die maar 1 procent licht reflecteert.

Hoe zwart kan je gaan met een lakkleur? Wel, het antwoord is Vantablack. Een unieke coating initieel ontwikkeld voor de ruimtevaart die dankzij minuscule koolstofvezel deeltjes elk licht absorbeert in plaats van reflecteert. Die lak vindt nu zijn weg naar een productiewagen. Want BMW besloot samen Surrey NanoSystems, het bedrijf achter het goedje, een X6 uit te dossen in de coating.

Typisch X6

BMW koost voor Vantablack VBx2, een variant op die coating die nog net 1 procent van het licht reflecteert. Waardoor je, als je heel lang tuurt, nog net de schouderlijn van de X6 kan ontwaren. Momenteel gaat het nog over een studie maar BMW is er van overtuigd dat X6-kopers het ideale doelpubliek zijn voor deze lak. Al moet dan eerst de duurzaamheid worden bewezen.

bmw x6 vantablack 2019

Daarenboven zijn er enkele vragen omtrent verkeersveiligheid. Want als je een auto niet kan zien rijden, of moeilijk de afstand kan inschatten, dan is dat niet bepaald veilig natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie