Duizenden Mercedessen staan te bestoffen op een verlaten luchthaven

mercedes_stort_luchthaven

Heb je recent een groter model van Mercedes besteld en schuift de verwachte leveringsdatum steeds maar weer op? Dan is de kans groot dat hij op deze verlaten Duitse luchthaven staat.

De tv-zender van Radio Bremen (Duitsland) pakte een dikke week geleden uit met dit op het eerste gezicht vrij spectaculaire nieuws: Mercedes heeft op een verlaten militaire luchthaven meer dan 6.000 vooral in de VS gebouwde auto’s gestockeerd. De beelden van de 2,5 kilometer lange landingsbaan vol wagens van de Daimler-groep zijn in elk geval spectaculair. Een paar jaar geleden is de Duitse autoreus deze plek beginnen gebruiken als een kerkhof voor dieselwagens die niet meer mochten worden verkocht in de nasleep van het Dieselgate-schandaal. Maar recent zijn er ook 9.000 fonkelnieuwe GLE’s tijdelijk geparkeerd. Volgens Buten und Binnen, het regionale magazine van Radio Bremen, kampen de auto’s met niet nader omschreven problemen “met de stoelen en de bumpers”. Een en ander zou te wijten zijn aan problemen bij toeleveranciers van Daimlers fabriek in de Amerikaanse staat Alabama (Tuscaloosa). “Wij werken intensief aan een oplossing om onze klanten zo snel mogelijk hun nieuwe auto te kunnen bezorgen”, zegt Daimler zelf, wat logisch is, want zolang een auto niet geleverd is, kan Mercedes ook niet de volledige factuur innen. De auto’s worden een voor een nagekeken in de nabijgelegen fabriek van het merk in Bremen alvorens ze worden uitgeleverd. Laat ons Daimler het voordeel van de twijfel gunnen: het bedrijf kiest ervoor om problemen met zijn auto’s op te lossen voor ze bij de klant geraken.

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
4g63 13:15
afbeelding van 4g63

Goed dat ze het zo aanpakken, kunnen niet allemaal het niveau van een w123 of w124 hebben uiteraard.
Als ze hun juweeltjes van dieselmotoren niet kwijt geraken, ik doe zelf wel de kosten voor een ureum inspuiting in de uitlaat, laat maar komen zou k zeggen ;)

John 07:59
afbeelding van John

Wel leuk om zien, de monotone kleuren van de vele auto's :-)

Jos D. 08:53
afbeelding van Jos D.

Allemaal leasebakken en stockwagens ?

Waxweazel 13:47
afbeelding van Waxweazel

Eigenlijk toch wel erg zulke saaie kleuren ?
Blijkbaar willen ze enkel en alleen maar grijswaarden als kleur verkopen, terwijl er nog een paar andere kleuren zijn waarmee hun auto's heel erg goed staan.
De vorige C-klasse (of het model daarvoor) werd gepresenteerd in een heel erg mooie kleur. Maar voor 75% van de verkopen zal wel in 1 of andere grijstint gebeurd zijn.
Fantasieloze en oersaaie kopers.

Mathieu 12:42
afbeelding van Mathieu

Tja, beetje normaal ook, die saaie kleuren. Meeste van die Duitsers zijn leasingwagens, en bij de leasing denken ze enkel aan de herverkoopwaarde. En de "bravere/saaiere" kleuren verkopen gemakkelijker...
Ook bedrijven leggen dikwijls "kleur" op. Afhankelijk van de functie krijg je bijvoorbeeld meer of minder keuzevrijheid.

Uw reactie