Londense taxi is nu ook... bestelbusje?!

levc lcv londen cab busje

De London EV Company mikt hoog met haar nieuwe generatie "Black Cab". Niet enkel trekt de overbekende Londense taxi naar Parijs, er bestaat voortaan ook een elektrische bestelwagenversie van. Of pakjesbezorgers daar op zitten te wachten?

De LEVC LCV, dat is het nieuwe elektrische busje in bestelbusland. Want de London EV Company (LEVC) heeft haar Londense Taxi omgevormd tot Light Commercial Vehicle (LCV). Waardoor ook de loodgieter in principe op pad kan met een taxi.

Elektrisch... met verbrandingsmotor

De LCV is een elektrische bestelbus met een range van net geen 130 kilometer. Voorin steekt evenwel nog een 1.5-liter driecilinder benzine die dienst doet als generator voor de accu. Volgens LEVC bedraagt de range daardoor zo'n 600 kilometer. Stukken meer dan de meeste pakketjesbezorgers dagelijks rijden.

levc lcv londen cab busje

Alleen, waarom zou je dit Brits icoon op je bedrijf zetten en niet gewoon een Berlingo, Vito of Boxer? Volgens de London EV Company omdat deze LCV uitpakt met een hippe look. Perfect voor jonge bedrijven met een groen imago, aldus LEVC. Benieuwd of we deze ooit in België tegen zullen komen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie