Turkije toont dit jaar nog elektrische auto

turkije automerk auto

De Turkse minister voor industrie heeft bevestigd dat het land nog steeds naarstig werkt aan een automerk op eigen bodem. Dat merk zal elektrische auto's aan het Turkse volk gaan verkopen. Eind dit jaar moeten we nog een prototype te zien krijgen.

Turks president Erdogan liet in 2017 al vallen dat het land werkt aan een auto voor het volk. Dat project krijgt steeds meer vorm, mede dankzij een interview met Mustafa Varank, de minister van industrie voor Turkije.

Van SUV tot roadster

Zo wisten we al langer dat Turkije 5 bedrijven een joint-venture liet oprichten voor de ontwikkeling van de wagen. Nu weten we ook dat het land 2.7 miljard euro pompt in het project. Een project dat meerder auto's zal omvatten. Varank spreekt alvast over 5 puur elektrische auto's; een SUV, hatchback, sedan, stationwagen en roadster. Van de SUV krijgen we in september al een eerste prototype te zien.

Hoewel initieel de productie gepland stond voor 2021 is die datum al verschoven naar 2022. Waardoor de Turken even langer zullen moeten wachten op een auto uit eigen land. Of de modellen ook naar de rest van Europa komen is op dit moment nog niet duidelijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie