Kia overweegt elektrische Picanto

kia picanto ev

Kia ziet geen probleem in de productie van een elektrische Picanto ALS ze in staat zijn om de prijs op een realistisch niveau te krijgen. Momenteel zou zo'n Picanto EV rond de 20.000 euro kosten. Volgens Kia moet die prijs richting de 16 à 17.000 euro zakken om kopers aan te kunnen trekken.

De compacte stadsauto's staan onder zware druk. Want strenge emissienormen en een rits verplichte veiligheidsnormen zullen ze in de toekomst onbetaalbaar maken. Of toch niet helemaal, want verschillende automerken willen dit counteren door hun compacte auto's om te vormen tot EV's. Volkswagen doet het met de UP!, smart met de fortwo en ook Fiat is het van plan met de nieuwe generatie Panda.

Samen met Hyundai

Ook bij Kia denken ze luidop aan de elektrificatie van hun kleinste rakker, de Picanto. Een voorwaarde echter, want de prijs mag niet te hoog liggen voor de klanten. Dat weet Kia Motor Europe’s chief oprating officer, Emilio Herrera, alvast weten aan Automotive News Europa. Hij gelooft in een Picanto EV als de prijs rond de 16 à 17.000 euro komt te liggen. Brengt Kia op dit moment een elektrische versie op de markt, dan zal die prijs eerder rond de 20.000 euro hangen.

Kia staat dan ook open voor een samenwerking met Hyundai bij de ontwikkeling. Want het Zuid-Koreaanse zusterbedrijf lanceerde onlangs nog de nieuwe generatie i10. Een stadsauto die in de toekomst misschien ook wel baat kan hebben bij een elektrische aandrijving.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
andre123 19:52
afbeelding van andre123

laat maar komen,
eindelijk beginnen er toch enkele constructeurs in te zien dat niet iedereen zich een dure tesla jaguar of audi kan veroorloven en lanceren ze een meer betaalbaar alternatief.
hoog tijd om te stoppen met die nep bewering dat ev en betaalbaar niet samengaan wegens dure batterijtechniek en zogenaamd nieuwe technologieen.
ze moeten alleen maar willen.

suskewiet 14:08
afbeelding van suskewiet

en de consument moet ook nog willen, wat gaan de buren wel niet denken als we daarmee rijden ! sociale status in de gemeente 0.0. Helaas de realiteit in VL

andre123 09:11
afbeelding van andre123

haha,jij mss,maar als er nu 1 ding is waar ik me niets van aantrek ,dan is het wel wat de buren(en niet alleen zij) ervan denken.
of,er als eens bij stilgestaan wat velen denken van de buur met zijn grote dure bak?
trekt die dat zich aan?
er zijn ook mensen die daarvoor de middelen niet hebben,die moeten dan maar te voet gaan voor de buren?

Uw reactie