Heeft ex-Nissan topman Carlos Ghosn 140 miljoen in compensaties verzwegen?

Carlos Ghosn Fine 2019

Het verhaal rond de gevallen topman van Nissan, Carlos Ghosn, dikt aan. In de VS besloot het merk en de ex-CEO een afkoopsom van 16 miljoen dollar te betalen na een onderzoek over het onderschatten van de inkomsten van Ghosn.

140 miljoen dollar, dat bedrag aan inkomsten zou Carlos Ghosn verzwegen hebben voor het grote publiek. Dat blijkt uit een onderzoek van de Securities and Exchange Commission (SEC).

50 miljoen extra pensioen

90 miljoen dollar aan compensaties werd verborgen doorheen de voorbije jaren. De laatste 50 miljoen zou deel uitmaken van zijn pensioen. De SEC zegt dat sinds een Japanse wet in 2009 in voegen trad die stelt dat bedrijven openlijk moeten communiceren als hoge piefen een serieuze compensatie krijgen, Nissan ver ging om bedragen te verbergen.

Carlos Ghosn en Nissan hebben nu besloten het op een akkoord te gooien met de SEC. Door een afkoopsom van 16 miljoen dollar te betalen. 15 miljoen daarvan komt van Nissan, Ghosn legt 1 miljoen op. Die afkoopsom is trouwens geen schuldbekentenis, want Ghosn en Nissan wensen niet in te gaan op de aantijgingen.

In april 2020 start in Japan de grote rechtszaak tegen Carlos Ghosn, een rechtszaak die wel eens op jaren celstraf kan uitdraaien.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 09:50
afbeelding van andre123

ik heb niets fout gedaan meneer,
ik ben onschuldig meneer......
maar ik zal u een flinke som betalen.....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws