Volg terugkommoment voor rijbewijs B bij JESCO Auto Training School!

Terugkommoment Jesco Auto Training School

Op zoek naar een geschikte plaats voor je verplicht terugkommoment? Waarom niet vertrouwen op de professionele instructeurs van de JESCO Auto Training School!

Nee, autorijden kan je niet de dag dat je jouw rijbewijs haalt. Autorijden is een oneindig leerproces. Ook de overheid beseft dit met de opstart van het verplicht terugkommoment voor jonge bestuurders. JESCO Auto Training School is dé plaats voor die cursus.

Van Jongeren betere chauffeurs maken

Jongeren horen het niet graag, maar de verkeersstatistieken wijzen nog steeds vooral in hun richting als het gaat over zware ongevallen en onervarenheid in het verkeer. Mede door zachte druk van Europa is vanuit de Vlaamse overheid, net zoals in andere landen, gelukkig een positieve stap gezet voor een betere verkeersveiligheid bij jongeren.

Er is eindelijk begrepen dat (jonge) bestuurders tegen zichzelf moeten beschermd worden. Veel bestuurders denken dat ze na enkele honderden kilometers veilig en foutloos onderweg zijn, maar zijn zich niet bewust van alle risico’s die achter de hoek loeren. De inhoud van het TerugKomMoment geeft deze ontbrekende inzichten maximaal mee.

Geen (slip)cursus

Niet onbelangrijk: het gaat hier over een moment en niet over een cursus. Tijdens dat moment gaan we jongeren bewustmaken van noodsituaties, we gaan ze niet leren de situaties te controleren. Daarvoor geven we losstaande slipcursussen die je uiteraard ook bij JESCO kan volgen.

Het terugkommoment duurt een halve dag en bestaat uit drie delen. Allereerst is er het Intromoment. Hierbij wordt geluisterd naar de deelnemers en hun ervaring. Op het einde geven ze zichzelf een cijfer voor hun rijkwaliteiten. Ten tweede is er de Praktijk. Deze omvat een Slalomproef (zitpositie en stuurvaardigheid), een Stopoefening (sensibiliseren van snelheid en maken van een noodstop) en een Afleidingsoefening (demotiveren van afleiding en het ervaren van controleverlies met een voertuig).

Groepsgesprek

Het derde deel is een Groepsgesprek. Deze afsluiter is bijzonder uitdagend, omdat JESCO hier enkel moderator is en vooral de jongeren aan het woord komen. Dit is absoluut het hoogtepunt van het TKM als een groep jongeren positief mee filosofeert over het rijden in het moderne verkeer.

De reacties
Bij JESCO geven wij dit verplichte moment in een aangename en ontspannen sfeer. Enkele reacties van deelgenomen kandidaten spreken boekdelen:
•"Dit terugkommoment is totaal niet betuttelend."
•"We kregen het vertrouwen om met vreemde wagens te rijden. Een extra ervaring!"
•"Dankzij JESCO heb ik ABS leren kennen"

Wanneer kom jij naar ons terugkommoment? Een absolute aanrader en eye-opener!
Schijf je NU in!

Terugkommoment Jesco Auto Training School
Auteur: Auteur: Advertorial
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie