Ook Mercedes boet voor dieselgate: 870 miljoen euro

Mercedes dieselgate boete

Net zoals de Volkswagen-groep had Mercedes een hand in het sjoemelen met dieselmotoren de voorbije jaren. Daarvoor krijgt het merk met de ster nu een boete opgelegd van een stevige 870 miljoen euro. Een boete die Mercedes zonder morren zal betalen.

De dieselgate-affaire mag dan wel aan het licht zijn gebracht bij Volkswagen, een rits (Duitse) automerken had een hand in de distributie van auto's die in realiteit niet voldeden aan de opgelegde emissiestandaarden. Ook Mercedes is niet zonder zonden en krijgt nu van het Duitse gerecht een boete opgelegd.

Zonder verpinken

Die boete bedraagt maar liefst 870.000 miljoen euro. Mercedes liet alvast weten dat het deze boete/ uitspraak niet aan zal vechten en braaf de som zal betalen. Op die manier wil het bedrijf het roetzwarte hoofdstuk in haar geschiedenis afsluiten. Daarenboven laat het merk weten dat deze boete geen impact zal hebben op haar omzet. Inderdaad, Mercedes wist al een potje opzij te zetten van bijna een miljard euro voor deze boete.

Mercedes dieselgate boete

Wraakroepend voor verschillende milieu-organisaties natuurlijk. Want door miljoenen auto's te verkopen die niet voldeden aan de ecologische eisen wist het merk genoeg te verdienen om nu een monsterboete zonder verpinken te kunnen betalen. Eerder dit jaar moest Porsche nog 535 miljoen euro betalen aan boetegeld voor haar verantwoordelijkheid in het dieselgate-verhaal.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie