Lamborghini anno 2020: Elektrisch

Gesponsord door Lamborghini zelf tekende designer Andrei Avarvarii een elektrische Lamborghini anno 2020. Bij de aanvang had hij drie doelen voor ogen. Het moest mooi, performance-minded en functioneel in orde zijn. Op zich geen onaardige klus. Wat hij deed qua lijnenspel kunnen jullie zelf beoordelen, wij zullen het hebben over het motorisch gegeven.

Andrei Avarvarii had graag vier elektromotoren gezien. Zeventig procent van de 507 pk zou naar de achterwielen gestuurd worden, de overige dertig procent naar de voorwielen. Ook het KERS systeem zal aanwezig zijn, meer bepaald op de voorwielen. De bekomen elektriciteit zal nadien worden opgeslagen op Li-Tec batterijen. En omdat er geen V12 meer aan de pas komt, en de batterijen klein genoeg zijn kan ze zelfs een derde passagier plaatsnemen.

Minotauro

Kort samengevat:
Vier elektromotoren, drie zitplaatsen, geen V12 en dus geen sound.
Conclusie:
Wij willen alleen vette V12 Lambo's, met twee zitplaatsen en een gemiddeld verbruik van +20 liter.

Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 13:02
afbeelding van Quin

Volledig mee eens. Wtf is er de laatste tijd toch met fabrikanten van supercars die in eens ecologisch denken :s?

Op die paar 1000 (als het al zo veel is) Lambo's die op deze aardbol rondrijden, zal het ook niet aankomen. Dat de Peugeot, Opels en andere massaproductiewagens daar zich beetje op toespitsen, maakt me niet uit. Maar laat de supercars tenminste supercars zijn.

En o ja, lelijkste Lambo ever :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws