Video: Efficiënt de stad door met Audi's Travolution

'Vorsprung durch Technik' is een slogan waar Audi nogal graag mee uitpakt. Ook al kan je het er niet steeds opplakken, bij deze video is dat zeker wel het geval. Het Travolution systeem gaat verder dan de auto op zich. Het gaat om de interactie tussen de auto en de omgeving. Belangrijkste punt hierin blijkt de groene golf, waarbij de wagen de ideale snelheid aanhoudt om telkens door het groene licht te rijden.

Daarmee wordt de uitstoot verminderd en zal de bestuurder ook minder geërgerd worden door steeds weer te moeten optrekken en afremmen. Ook wordt de bestuurder gewaarschuwd dat het licht op rood staat, zodat een ongewenste overtreding minder voorkomt. Naast de groene golf-techniek kan het systeem ook vrije parkeercomplexen in de omgeving weergeven... als die omgeving natuurlijk even technologisch is ingericht. Audi lobby't daarom bij de overheid en bij de concurrenten om tot een eenvormig systeem te komen waarbij bovenstaande rijhulpen kunnen worden geactiveerd. Een interessante denkpiste is het alvast.

 

Video: Efficiënt de stad door met Audi's Travolution
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 11:35
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Knappe technologie, maar opnieuw hier dezelfde vrees die ik heb. Binnenkort zegt de informatica alles wat ik wel en niet mag doen in de wagen. Dan heb ik geen bal meer te zeggen, ik ben minder aandachtig, met gevaren van dien.

Sven 12:14
afbeelding van Sven

goh, als je rekent dat alle wagens zo denken en zelf afremmen bij obstakels (Volvo) of rood licht, kan je je gerust laten rijden. Veel mensen denken ook niet zoals jij en ik over autorijden. Ik vind dit over t algemeen wel een mooi alternatief voor openbaar vervoer zelfs, je wagen regelt zichzelf en je kan zelf aangeven wanneer je uit de rij wil.

Quin 16:05
afbeelding van Quin

Akkoord met Pieter. Leuk allemaal die dingen, maar ik ga nog liefst voort op mezelf dan op een computer.

yannick D 10:53
afbeelding van yannick D

ooit een kerel in zon XC60 zien voorbijkomen op het linkerbaanvak... 140per uur,
zetel achteruit en een kruiswoordraadsel aant oplossen... die heeft zo goed als niet naar de weg gekeken heel dat stuk.
hij vertrouwde blijkbaar volledig op die lane assist en distance control....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws