Video: Falend systeem of toeval? Volvo V60 crasht weer

Toen in mei een Volvo V60 tegen een trailer reed, werd de fout op de dummy afgeschoven. Een dummy kan niet reageren wanneer het systeem een foutcode geeft en dus crashte de Volvo V60, tijdens een perspresentatie dan nog wel. Voor onderstaande presentatie wordt wederom een dummy geplaatst, een overstekende voetganger uitbeeldend.

Het Safety System moet in normale omstandigheden de dummy opmerken en de wagen afremmen. Toch knalt de wagen uiteindelijk op de dummy. Iets wat we zelf ook bijna meemaakten bij onze rijtest met de XC60.

Jonas Tisell, Active Safety Systems manager bij Volvo, verwoordt het als volgt: "The failure of the test was due to the dummy not being set up properly, therefore it did not give an echo enough for the system. So the dummy was not relevant in this situation."

Van in totaal 12 uitgevoerde tests op deze demonstratie, eindigde eentje op Bob de dummy, 3 andere waren ook niet perfect uitgevoerd. Een resultaat van 75 percent geslaagde tussenkomsten van het Safety System dus. Hopen dat je bij die 75 percent gelukkigen zit, als je wordt aangereden door een V60.

Bron: Youtube via Autoblog

Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 13:24
afbeelding van Anonieme gebruiker

het probleem bij zo'n dingen is natuurlijk altijd als men er op begint te vertrouwen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws