Massa en Alonso testen Ferrari's "Formula Rossa"

Felipe en Fernando mochten een ritje nemen in de "Formula Rossa" te Dubai. In Ferrari's themapark staat namelijk de snelste rollercoaster ter wereld! Een goede keuze om de twee snelheidsfreaks te gebruiken als "testpiloten". Beide zijn namelijk getraind op de G-krachten, die bij het F1 rijden, inwerken op hun lichaam. Al is dit toch wel een graadje hoger...

Als je in de Formula Rossa een ritje boekt, krijg je bij het instappen een verplicht te dragen veiligheidsbril. Of dat echt nodig is? Zeer zeker! Bij hoge snelheden drogen je ogen snel uit. Als reactie daarop beginnen je ogen te tranen. En stel dat er een vlieg in je ogen komt bij het accelereren, krijg dat instect er maar eens uit bij 240km/h!

Deze waanzinnige snelheid wordt mogelijk gemaakt door een "hydraulic launching system". Hetzelfde systeem dat wordt gebruikt vliegdekschepen om straaljagers op snelheid te krijgen! In iets over de 4 seconden schiet je van 0 naar 240km/h. (4 keer meer G-kracht dan bij het accelereren in een Bugatti Veyron!)

Al die G-Krachten werken hard in op je lichaam. Alonso laat ons zien wat voor effect dat heeft op zijn nekspieren!

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
BizkiD 08:20
afbeelding van BizkiD

Awesome!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws