Autofans Videotip: Hoe werkt een Formule 1-stuur anno 2011?

Wie regelmatig een Formule 1 wedstrijd bekijkt moet het ondertussen al wel zijn opgevallen dat ze niet schakelen met een pook, de raampjes niet opzetten met een knopje in de deur en ook de airco niet bedienen op de middenconsole (Voor de noobs, dit was een grapje). In een Formule 1 bolide gebeurt alle bediening vanop het stuur, al vinden sommige critici de huidige sturen te ingewikkeld. Nico Rosberg, ploegmaat van Schumacher bij Mercedes WGP, legt ons in een video uit hoe de (playstation)bediening nu juist werkt.

 

Reacties: 13 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (13)

Plaats een reactie
Mesoerrie 22:56
afbeelding van Mesoerrie

Tja, de techniek staat niet stil hé
Al interesseert de F1 me eigenlijk niet meer ivgl met vroeger

Je zal maar net op het verkeerde knopje drukken :p

Quin 11:31
afbeelding van Quin

Ik snap wel dat F1 een beetje als het uithangbord van nieuwe technieken kan dienen (behalve dat eco-gelul dat binnenkort ook in F1 terecht komt, dat is gewoon bullsh*t), maar ik vind het zonde dat zo de focus verplaatst wordt van de echte drivingskills naar de klinische ervaring met al die knoppen.

Kijk maar eens naar dit filmpje van Fangio: http://www.youtube.com/watch?v=L7Ifcgl789E
Evolutie moet er zijn, maar het mag niet ten koste gaan van de sport zelf.

TdM 11:32
afbeelding van TdM

Ik vind het nog altijd super, formule 1 gaat gewoon mee met zijn tijd.. Twas verdorie weer spannend vanochtend tijdens de kwalificaties.. Hamilton net niet pole verdorie..

Quin 11:46
afbeelding van Quin

Idd, niets tegen de evolutie, maar als zelfs de rijders al beginnen te neuten over de overload aan buttons op hun stuur, moeten de organisatoren toch eens beginnen denken of ze niet aan het overdrijven zijn :).

T was idd spannend, jammer dat Ferrari het zo hard laat afweten, ondanks dat ze tijdens de wintertesten steeds naast Red Bull stonden.

TdM 12:08
afbeelding van TdM

uhu idd ma ze hadden problemen alleen wisten ze nog niet precies welke :p :D

Yvesw 16:40
afbeelding van Yvesw

Ik heb het moeilijk met mijn stuur! Ik moet altijd zoeken naar mijn rechterpinker... Die mannen hebben het makkelijk met hun knopjes.. Die hebben nog niet eens een rechterpinker!

TdM 19:15
afbeelding van TdM

@Yvesw: even ter informatie: de rechterpinker gaat aan door de hendel aan de linkerkant van het stuur naar boven te duwen.. xD Zelfs mijn vriendin weet dat ;) alleen weet die niet wat rechts is dus die leerde dat vanbuiten dat ze die hendel naar boven moest doen en dan zag ze het pijltje naar rechts flikkeren :p :D

Techno Patat 19:39
afbeelding van Techno Patat

@TdM: jij leert je vriendin duidelijk niet goed op, de mijne herkent al het verschil tussen een E55 of een E63 :p, en daar ben ik personelijk toch wel vrij trots op :D! zelfde met S63/65 :)! EN ze wil als eerste auto een Alfa, veel beter dan dat wordt het toch niet??

terug OT: ik heb momenteel in m'n volvo wel een paar knopjes op het stuur zitten en personelijk mogen er nog wel een paar bij! zoals bij de nieuwere nog een scrollknopje voor de boordcomputer enzo, allemaal geen probleem mee zolang ze het maar links stoppen!
ik rij namelijk met linkerhand al hangend naast de cruise, en arm leunend op deurportier (laagste boord, niet de johnnyish elleboog-door-de-ruit-pose!!!) en de knopjes voor radio op m'n stuur (die rechts zitten) gebruik ik dus niet omdat het dichter is van versnellingspook naar radio dan naar stuur :p!

TdM 19:46
afbeelding van TdM

@ Techno: Jammer genoeg zit die van mij nog int stadium van is hij rood en plat dan is het een ferrari :p maar ze wil ook als eerste auto een alfa :)

Kenny 20:35
afbeelding van Kenny

Zo ziet het stuur van m'n Clio'ke er ook ongeveer uit. Ik heb enkel nog extra knopjes voor de light-speed-module, automatische burn-outs en eentje voor het aan- en uitschakelen van m'n holografische co-piloot.

Yvesw 08:50
afbeelding van Yvesw

@Patatin: Ik heb zelfs een hele linkerkant volgeplakt met knopjes die niet eens werken! De werkende knopjes staan rechts (inderdaad de kant waar je hand meestal niet hangt.) Got to love Opel...
@TdM: Geef toe, het is toch onlogisch eh?... Links een hendeltje duwen om naar rechts te gaan. :p
@Kenny: Bij mij is het Burnout knopje ergens aan mijn voeten dacht ik... :p

Techno Patat 16:54
afbeelding van Techno Patat

@tdm: mijn vriendin heeft dat nooit gehad, wel het stadium: ik zag vandaag een Ferrari, AH, welkeen? een rode :D! met het nodige geduld komt het wel hoor :)! ik ben 4j 1 maand ver en kben bijna waar ik ze wil hebben :D!

@yvesw: dat knopje zit daar ook van mij, automatisch is voor watjes :D! (zegt de gast met automatische ruitenwissers, auto inklapbare spiegels, auto dimmende spiegels, auto airco, auto ... :D!) en nee: we have to HATE opel, het is geen Belgisch productje meer :'(!

Benjamin 02:05
afbeelding van Benjamin

Misschien een domme vraag maar: Waarom mag ie de achterkant niet laten zien?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws