Autofans Videotip: "My dad's Chevy"

Bij deze mijn eenlijnig betoog: er zijn nog bitterweinig wagens met een karakter waar mensen emotioneel mee verbonden geraken. Punt. Om voorbeelden van wagens te geven die dat wel konden, daarvoor moeten we al enkele jaren terug. Alfa was er bijvoorbeeld goed in, maar maakte de laatste jaren zelf alles kapot. Wie er ook goed in was is Chevrolet, en om dat in de verf te zetten lanceerde ze dit echt gebeurd verhaal. Herb Younger moest zijn 1965 Chevy Impala SS verkopen wegens geldtekort. Twee decennia later vinden zijn twee zonen de auto terug en weten ze hun vader te verrassen. Een schitterend stukje videomateriaal, te checken bij meer lezen.

Bedankt voor de tip Patat

Reacties: 9 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Mesoerrie 20:46
afbeelding van Mesoerrie

Mooi verhaal! Respect voor die broers, je moet maar het geduld hebben!

La Raffia 21:53
afbeelding van La Raffia

Cool. Hoop wel dat ze mijn eerste wagen niet terugkopen later, was een R4 express ;-)

Yvesw 22:20
afbeelding van Yvesw

Heel mooi filmpje! In hoeverre het niet gefaked is door Chevrolet... Leek me een iets te typisch Amerikaans gelukkig gezin. Maar als het echt waar is, ongelooflijk mooi verhaal!

Techno Patat 09:14
afbeelding van Techno Patat

Ik was bijna tot tranen geroerd! Khoop dat ik ook ooit een auto mag hebben die me zoveel waard is!

@rafia: ik kan me vergissen maar ik denk niet dat het zn eerste auto was! Ik dacht dat het een auto was met veel betekenis!

MichelAngelo 10:13
afbeelding van MichelAngelo

als ge het maar weet: Alfa was hier inderdaad goed in indertijd!!

ik herinner me mijn vader's Alfa 75 (het laatste model voordat Alfa Romeo eigendom werd van Fiat) en een van de meest gebalanceerde Alfa's uit die tijd, de krachtbron, een lekker stoer ronkende 3-liter V6 'Quadrifoglio Verde' met net geen 200HP lag voorin maar de kracht werd rechtstreeks overgebracht op de achterwielen... ik was nog jong toen maar de vele wheelspins die hij deed om de lach op mijn gezicht te toveren herinner ik mij gelijk gisteren, die wagen had inderdaad bakken vol karakter en voor mijn pa veel emotionele waarde, het stuur hangt nog steeds in zijn garage als aandenken.
die kist GING zonder aarzelen, vele moderne wagens zouden nog het nakijken krijgen van zo'n 75 alleen spijtig dat ze heel zeldzaam geworden zijn...

Anonieme gebruiker 13:55
afbeelding van Anonieme gebruiker

MichelAngelo,

Ik ben bang dat, als nog een betaalbare 75 wil, je inderdaad best niet te lang meer wacht. Prachtige wagens trouwens.

Wat het filmpje betreft : Zeer mooi en ontroerend, maar ik vrees dat het gewoon een reclamestunt van Chevrolet is... Mocht het (hopelijk) niet zo zijn : oprecht respect voor die 2 broers.

chuwie 00:21
afbeelding van chuwie

dus binnen tien jaar, ga ik mijn pa zijn oude suburban terug opzoeken? :p

David 11:09
afbeelding van David

@Chuwie : Ik heb 'm, en tenzij je binnen de 24 uur een idioot hoog bedrag op mijn rekening overmaakt stuur ik je hem op per post, bout achter bout...

Techno Patat 12:16
afbeelding van Techno Patat

@david: wij onderhandelen niet met terroristen! De kogel, dat krijg je ;)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws