413 km/u in 1,6 km in een Ford GT

In Texas zijn de dingen niet alleen bigger, maar meestal ook sneller. Dat bewijst deze speciale Ford GT weer op de Texas Standing Mile. Deze supercar getuned door Hensessey haalde in 1 mijl (1,6 km) een respectabele 413 km/u. Het vorige Guinness Book record was ook met een Ford GT, maar dan slechts met 358 km/u.

Deze GT is speciaal gemaakt en gecoördineerd door Kevin Hesterson van Hennessey Performance en was bestuurd door Sean Kennedy. De twin-turbo 5,4l V8 neemt race brandstof met een octaangehalte van 117 en heeft een indrukwekkende 34 PSI aan boost. De exacte kracht is niet bekend, maar John Hennessey zegt dat rond de 2000 pk een redelijke goede gok is.

Piloot Sean Kennedy haalde reeds bij een halve mijl 328 km/u: "I knew when I saw 204 mph come up on the scoreboard at the half mile, that it was on, I just couldn't wait to see what it was going to run out the back." aldus Kennedy.

Waarschijnlijk het meest verbazingwekkende van heel deze prestatie is dat deze Ford GT meespeelde in de straatlegale klasse, ook al gebruikte hij voor de record poging geen race brandstof. Het team is bijlange nog niet klaar met hun recordpogingen, ze gaan bij de volgende Texas Mile in oktober voor 260 mph (418 km/u) gaan.

Fox

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws