Officiële teaser: Volvo S60 Polestar

Na de spyshots en de render krijgen we nu ook een officiële teaser te zien van Polestar. Deze snelle Volvo brengt een subtiel agressief gezicht met zich mee door de gereviseerde bumper, luchthappers en zwarte accenten. Een nieuw setje wielen en een fikse verlaging tegenover de standaardversie maken de look volledig af. Deze S60 Polestar is parallel ontwikkeld met de race-only S60 TTA waar we in februari reeds over berichtten. De wagen zal 16 juni worden voorgesteld in Gothenburg.

Polestar zegt dat Volvo's van uit de fabriek al zeer sterke en solide wagens zijn die zich goed lenen om omgebouwd te worden naar racewagens. De wagen is parallel ontwikkeld met de S60 TTA die in de Swedish Racing Elite series meedoet. Voor de S60 TTA is zo goed als elk onderdeel op maat gemaakt, terwijl ze bij de S60 Polestar veel onderdelen van de Volvo S60 T6 hebben kunnen gebruiken.

Wat er onder de motorkap zit blijft nog giswerk, al blijft de consensus dat het de Yamaha V8 gaat worden met een minimum aan 400 paarden gekoppeld aan een vierwielaandrijving van Haldex. Het model zal officiëel voorgesteld worden 16 juni tijdens de Gothenburg City Race, dus dan zal je ongetwijfeld de nodige foto's én details voorgeschoteld krijgen.

volvo s60 polestar

Polestar

Reacties: 7 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Mesoerrie 20:00
afbeelding van Mesoerrie

Ziet er veelbelovend uit, mooier dan die recente render.
Maar tipt toch nog niet aan het niveau van de Yves-render :p

Techno Patat 01:37
afbeelding van Techno Patat

Oh, dit is toch een minder subtiele R zoals we volvo kennen :(! Ik vind dat de R's krzchten net altijd in hun wolf in schaapskleren-gehalte zat! En dan hebben we plots een auto die je wel degelijk makkelijk herkent...

Kan overigens wel geloven dat ze niet zo gek veel moesten veranderen! Zoals ik al zei: de balans is vrij goed en stevig genoeg is hij imo ook!

Nathan 20:43
afbeelding van Nathan

@Pataat, 't is toch allesbehalve schreeuwerig? Dat klein vleugeltje stoort jou?

Techno Patat 01:36
afbeelding van Techno Patat

Dat nlauw en die velg! Ik,had gehoopt op een iets nettere concept en dan spannendere kleurtjes voor in de showroom!

Moet toegeven dat hij wel braver wordt met er langer op te kijken, al bij al schrok de vermoeide zelf van het kleurtje en blauw vierkant in de grill :P!

Als het dan toch blauw moest: dat lelijk blauw van de oude S60r :P!

Anonieme gebruiker 19:40
afbeelding van Anonieme gebruiker

Wat een mottige kleur :s !

Mesoerrie 12:52
afbeelding van Mesoerrie

Toch een knappe kleur dat blauw?
En mooie velg ook , en zwarte spiegels staan em goed

Hoe langer ik er naar kijk hoe meer ie me aanstaat. Nog 7 nachtjes slapen...

Nathan 13:03
afbeelding van Nathan

Inderdaad Messer, dat Polestar blauw (ook terug te vinden op de C30 Polestar) is echt schitterend. Veel beter dan het overdone matzwart of wit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws