Zondags kijkplezier: Wheeler Dealers Nissan Skyline

Wheeler Dealer Skyline

Wheeler Dealers is een vaste waarde voor notoire autofans en tv-kijkers. In dit programma koopt Mike Brewer elke week een klassieker in de autogeschiedenis en probeert mecanicien Edd China er aan te sleutelen voor het vaderland. Ditmaal nemen ze een Nissan Skyline R33 onder handen die ze omvormen tot drifter.

De Nissan Skyline R33 moet zo ongeveer de droomwagen zijn voor elke drifterboy. Met zijn zes-in-lijn, +250pk en achterwielaandrijving is hij dan ook gemaakt om bochten schuiner te nemen dan dat god het voor ogen had. De jongens bij Wheeler Dealers beseffen dit ook maar al te goed en kopen een R33 skyline GTS voor 3000 pond (+/- 3600 euro).

Daarna proberen ze met een budget van 500 pond ( +/- 600 euro) de Skyline wat meer driftappeal te geven. Zo installeren ze een grotere intercooler en plaatsen ze een - weliswaar bedenkelijke - spoiler achterop.

Klikken & kijken doe je hieronder, veel plezier!

Nog begerenswaardiger - maar ook duurder - is de Skyline R34. Deze wagen sloot het Skyline era van Nissan dan ook in schoonheid af. De geestelijke opvolger, de Nissan GT-R, werd gebouwd met een heel andere filosofie (namelijk het loeihard belachelijk maken van Porsche-eigenaars). De wagens hebben dan ook een ongelooflijk respect onder autofans.

Hoe zit het bij jullie? Fan van de Skylines? Of vinden jullie het maar "To Fast To Furious" bakjes?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Vale46 18:56
afbeelding van Vale46

Die bakken zien er gewoon al dik uit, en met de juiste finetuning zijn het echte sportwagens!

Adolf Van Oostende 21:05
afbeelding van Adolf Van Oostende

Nissan Skyline's hebben maar 1 groot nadeel : ze zijn alleen als RHD verkocht , moesten ze ook in LHD-versie bestaan hebben had ik er allang ene .

Yvesw 21:20
afbeelding van Yvesw

Ooh maar ze bestaan ook in LHD hoor ;-) Alhoewel ze nooit af fabriek zo zijn geproduceerd, zijn er ombouwpakketten beschikbaar (evenals LHD Skylines op de 2dehandsmarkt). Dus je hebt geen excuses :-p

nissan
Kevin 21:56
afbeelding van Kevin

dat zijn gewoon zalige maar dan ook echt zalige bakken om mee te rijden volgens mij! ongeloofelijk veel respect voor die wagen! En zeker in het blauw hahaha!!

Rob 23:31
afbeelding van Rob

Het heeft zeker wel zijn charmes, zo'n Skyline.. Alleen ik zelf ben er niet heel wild van. Neemt niet weg dat het technische wonders zijn, van de eerste Skyline GT-R uit 1970 tot de R33 uit het filmpje en de huidige GT-R.

Trouwens, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind die lui van Wheeler Dealers soms overkomen als een stelletje beunhazen. Ja, ze weten veel van autotechniek (zeker 100x meer dan ik), maar hoe er af en toe dingen worden aangepakt... Dan vraag ik mij af of dat niet anders had gekund. Neemt niet weg dat het een leuk programma is om naar te kijken ;-)

Yvesw 12:05
afbeelding van Yvesw

Ik krijg het ook soms op mijn heupen van Mike Brewer, maar Edd China is wel een fenomeen in de autowereld! Zo heeft hij een bedrijf dat zich specialiseert in het bouwen van gekke wagens voor reclamedoeleinden, trouwen, evenementen, etc.

Verder is het de man met enkele van de gekst creaties op zijn naam die in het Guinness World Record boek staan (zo heeft hij de snelst rijdende sofa gemaakt :-p). Voor Top Gear heeft hij ook enkele dingen gemaakt. De bond car & de dubbeldekker bussen (waarschijnlijk nog andere dingen, maar die sprongen mij te geest).

Dus hoewel Mike te hard probeert, maakt Edd veel goed :-) En het feit dat hij gewoon is van wacko creaties te maken verklaart misschien waarom hij soms dingen wat "ongewoon" aanpakt :-)

Rob 22:26
afbeelding van Rob

Ah, dat wist niet! Leuk om te weten. Ik twijfel dan ook niet aan zijn kennis, maar zijn werkwijze zo nu en dan..
Om een voorbeeldje te geven van zijn "ongewone" werkwijze;
De bodemplaat van een oude Engelse brik was totaal vergaan. Hij besloot daarom van binnenuit de rotte bodemplaat te verwijderen met een slijptol... De vonken volgen door het gehele interieur, dat voor de rest tip-top in orde was. Ik kan mij niet voorstellen dat vonken erg fijn is voor oude, met leer beklede, stoelen... Daarbij was het slijpen niet al te netjes gebeurt; er zat een kronkelig gat in de bodem. Een nieuwe, kronkelige, bodemplaat werd geplaatst. De stoffen mat werd er weer ingelegd en klaar is kees. Even de mat op tillen en je zag slordige en kronkelige lasnaden all over the place!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws