CO2 mayham: De Diesel Power Challenge

diesel-truck-challenge

Amerikanen... ze komen met wagens als de Chevrolet Volt / Opel Ampera en de Toyota Prius is er immens populair. Maar stiekem schreeuwt er niets meer 'MURICA' dan een echte Diesel Truck Pull met gitzwarte rook...

Voor het negende jaar op rij is het Diesel Power Magazine organisator van CO2FEST. Een week lange diesel truck mishandeling dat de mogelijkheden van trucks test in zeven events. De negen deelnemende trucks zijn samen goed voor 8.000 pk en 9.000 Nm koppel. De winnaar krijgt het label "Most Powerful Truck". Welke trucks dat zijn zie je hieronder. Redelijk bizar is wel het minste dat je kan zeggen van de dyno momenten.

Diesel Smoke, don't breathe this!

Behendigheidsproef

Drag race vs. Fuel Economy

Pulllll!

Winnaar?

Auteur: Auteur: Yannick
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Ruud 06:18
afbeelding van Ruud

Belachelijk!!! maar leuk om zien toch wel.

Adriaan 08:37
afbeelding van Adriaan

Vooral de dyno test begrijp ik niet echt. Daar hangt dan een afvoerbuis naast diene uitlaat te bengellen, en toch schuiven ze dat niet over die kachelpijpen. Ik zou der niet willen staan hoor met diene roet uitstoot van een cargo schip in zo een kleine ruimte. Maar om het te zien op een youtube filmke is het best wel geestig :p

Techno Patat 12:26
afbeelding van Techno Patat

Ik vermoed dat die afzuigkappen niet voorzien zijn op de hopen roet en lucht die zo een motor derdoor jaagt op volle druk! Vandaar kiezen ze maar voor zonder de kap :)!

Al bij al inderdaad vet, ik heb enkel het eerste en de laatste 2 filmpjes gezien en het was wel iets origineels allesinds! Wat er uit die trucks komt kan je je hier in België gewoonweg niet voorstellen :o!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws