zes maal asociaal in het verkeer [Video]

street-racing2

Als je zin hebt om te racen, gaan dan op het circuit. Want niets is zo laag bij de grond als het leven van anderen in gevaar te brengen met jouw verkeersspelletjes. In de volgende zes filmpjes nemen de chauffeurs de regeltjes niet zo nauw...

Hoewel we natuurlijk tig artikels kunnen vullen met gekke Russen die asociaal rondrijden, focussen we ons eerder op dwaze rijders over de gehele wereld. Het is daarbij schrikwekkend hoeveel video's je op Youtube kan terugvinden met gewoonweg gevaarlijk rijgedrag in het verkeer. Onze top 6:

S2K clubje maakt het bont

Samen met je vrienden elkaar opjutten tot het - ooit - eens dik fout gaat. Het filmpje is al iets ouder, maar het rijgedrag kan gewoonweg niet door de beugel.
Land van herkomst: Amerika

M5-doodrijder

Deze video kwam al eerder voorbij op Autofans. Volgens de geruchten zou de man dit rijgedrag exact 3 dagen hebben volgehouden waarna hij omkwam in een crash.
Land van herkomst: Georgië

Russische vrouw heeft lak aan regels

Oké, een clipje uit Rusland kon niet uitblijven. Ditmaal een vrouw in een Porsche Cayenne Turbo S die duidelijk op tijd thuis moet zijn.
Land van herkomst: Rusland

Porsche GT3 gaat loos op autosnelweg

Natuurlijk doen we ook niet liever dan een 911 GT3 de sporen te geven, maar niet op deze manier....
Land van herkomst: ?

Range Rover rijdt als een scooter in druk verkeer

Hey, wat al die scooters en brommers mogen tijdens het spitsuur, mag een Range Rover toch ook? If it fits, he squeezes through.
Land van herkomst: ?

Amerikaanse soldaten zijn lekker arrogant met Humvee

Misschien wel het meest schokkende filmpje van allemaal. Deze soldaten geven niet al te veel om de Irakezen op de baan.
Land van herkomst: Irak

Laatst gepubliceerd

Reacties (14)

Plaats een reactie
Alfred 12:27
afbeelding van Alfred

Het lullige is dat de M5 bestuurder niet omgekomen is door zijn eigen rijgedrag, maar als passagier in zijn eigen wagen toen de bestuurder de controle verloor en tegen een boom prakte. De feitelijke bestuurder op dat moment zou het wel overleeft hebben.

MDS 12:30
afbeelding van MDS

Ik denk dat jullie beoordeling voor het laatste filmpje niet helemaal fair is, of toch tenminste de context niet inrekent. Het filmpje is al enkele jaren oud en is werd gefilmd toen de spanning daar nog erg groot was. Amerikaanse soldaten mochten geen enkel risico nemen, want de dreiging was overal. Stilstaan was een te groot risico, men moest simpelweg in beweging blijven.

Alles wat je ziet in het filmpje is vanuit die context te verklaren. Ze razen niet door de straten, maar willen wel een bepaalde baseline snelheid aanhouden. Wanneer dat dreigt te mislukken geven ze een tikje tegen andere voertuigen of gaan ze spookrijden. Zolang ze maar in beweging blijven.

Met andere woorden: pure zelfbescherming.

Yvesw 12:39
afbeelding van Yvesw

@MDS: Ik begrijp goed genoeg het gevaar - dat ze trouwens zelf gecreëerd hebben, maar dat is een andere discussie. Maar dat geeft het recht niet om onschuldige burgers hun eigendom te vernielen/ beschadigen.

Als we jouw stelling uitvergroten wil dat dus ook zeggen dat als de Amerikaanse President in het Belgenland is, hij je mag opzij duwen met zijn limousine uit pure zelfbescherming?

MDS 12:50
afbeelding van MDS

België is geen oorlogsgebied, de risico's zijn dan ook een pak kleiner. Niettemin werd bij het bezoek van Obama in/aan België hetzelfde principe toegepast. Voor zover ik weet werden immers de straten waar hij door zou rijden wagenvrij gemaakt zodat Obama niet kon vastraken in de dagelijkse files. En wanneer de straten niet wagenvrij zouden zijn, dan zorgt een uitgebreide politie-colonne er wel voor dat de wagens tijdig uit de weg zijn. Altijd in beweging blijven, met andere woorden.

Vernielen zie ik niet echt. Beschadigen wel, maar het is niet dat ze met 50km/u verschil in andermans achterste crashen. De tikken die gegeven worden zijn met niet al te groot snelheidsverschil dat ze meer dan cosmetische schade veroorzaken. Daarnaast, als je de staat van die voertuigen bekijkt denk ik niet dat de Irakezen er enorm van wakker liggen.

Hetgeen ik schokkender vind dan het rijgedrag op zich is de noodzaak om dit rijgedrag te vertonen.
Maar zeggen dat de Amerikanen "niet al te veel geven" om de Irakezen is hetgeen ik nog het meest unfair vind. Ze brengen, als puntje bij paaltje komt, niemand in gevaar, noch brengen ze verwondingen toe. Het volgen van standaard oorlogsrichtlijnen wil niet zeggen dat ze niets (welja, "niet al te veel") geven om de bevolking.

Yvesw 13:04
afbeelding van Yvesw

Hoe jij: "Ze brengen, als puntje bij paaltje komt, niemand in gevaar, noch brengen ze verwondingen toe." en "oorlogsgebied" met elkaar kan verzoenen begrijp ik niet.

We zien het allebei vanuit een ander perspectief. Jij hebt het over de richtlijnen die ze moeten volgen omdat ze anders in gevaar zijn. Ik zie het als een land dat ergens is binnengevallen en auto's van burgers opzij duwt.

Wederom, als morgen België wel een oorlogsgebied is (lees: Amerika valt hier binnen omdat onze regering slecht is voor het Belgische volk), dan mogen de Amerikanen ons allemaal opzij duwen omdat ze anders in gevaar zijn. Lijkt me niet echt eerlijk tegenover wij, het volk.

MDS 13:27
afbeelding van MDS

Hoezo begrijp je niet dat ik beide termen samen vernoem? Dat is/was daar nu eenmaal een oorlogsgebied en deze Amerikanen dienden zich daar te verplaatsen. Maar ook al is hun rijgedrag "nogal" robuust, ze brengen er niemand mee in gevaar en verwonden er niemand mee.

Wat betreft je laatste paragraaf volstaat het dat ik me gewoonweg herhaal. Bij zijn bezoek in maart werd, ondanks het feit dat België geen oorlogsgebied is, net hetzelfde principe aangehouden, met als enig verschil dat hier wel de nodige maatregelen konden getroffen worden om de straten wagenvrij te maken zodat zijn dienstwagen niet immobiel kon zijn. Daarnaast zou je HEEL snel een politie-SUV tegen je bumper hebben als je erin zou slagen de dienstwagen van Obama te blokkeren en hem dreigen tot stilstand te forceren.

Of deze werkwijze "eerlijk" is? Zoals ik al zei: die Irakezen vinden die krassen op hun bumper vermoedelijk minder erg dan jij, op de meeste wagens zal je die niet eens zien wegens voorgaande schade. Daarnaast zijn die Amerikanen daar in de eerste plaats om het volk te bevrijden (laten we maar even met de officiële uitleg meegaan - Saddam was uiteindelijk niet de meest schitterende bewindvoerder) en aan dode Amerikaanse soldaten heeft het volk ook niet veel.

Maar om op de essentie van mijn reactie terug te komen: dat Amerika Irak is binnengevallen wil niet zeggen dat de inzittenden van deze Hummer het daarmee eens waren, en het wil al zeker niet zeggen dat de inzittenden van deze Hummer "niet al te veel geven" om de Irakezen. Dit was sowieso een zeer scheve slag.

MDS 13:02
afbeelding van MDS

Overigens mag je er donder op zeggen dat als ik Obama zou blokkeren en niet opzij zou gaan, er snel een politie-SUV mij hardhandig opzij zal zetten. Ik geef het geen 20 seconden. En dat meen ik.

Waxweazel 16:15
afbeelding van Waxweazel

En dan mag je blij zijn als je er zonder kleerscheuren of erger vanaf komt als je zoiets uitspookt :p

Voor de rest heb je 100% gelijk (sorry YVESW :p).
In zulk "oorlogsgebied" zijn dit standaard richtlijnen voor soldaten.

Yvesw 16:51
afbeelding van Yvesw

Geen sorry ;-) Comments zijn er om in te discussiëren. Anders was het hier maar een saaie boel :-)

Techno Patat 01:45
afbeelding van Techno Patat

Ik deel uw mening ook niet ze Yves. Ja de Amerikanen hadden daar niets te zoeken, maar moeten die specifieke soldaten een doelwit worden omdat er 2 bazen een handtekening onder een order gezet hebben?

Die kerels willen hun job doen en terug naar huis naar hun kinderen. En als die job niet inhoudt 'opgeblazen worden in een file' dan zullen ze alles er aan doen om dat ook niet te doen :P! Is dat ten koste van wat krasjes op burgers hun auto? Liever dat dan toevallig naast een hummer staan in de file als er een bermbom ontploft denk ik dan zo :D?

k 12:42
afbeelding van k

absoluut met MDS eens, deze jongens moeten wel anders worden ze van de weg geblazen door een gek met een bazooka !!!

Men zou eens wat meer moeten nadenken voordat er geoordeeld wordt op afstand.

oedipus 20:05
afbeelding van oedipus

Humvee-filmpje vind ik minder frappant dan de andere, gezien boven geschetste context. De M5 en S2000 daarentegen, dat is voor mij voldoende om auto in beslag te nemen en ze stante pede allemaal in den bak te draaien. Hoe goed ze ook denken te kunnen rijden, het "succes" van de stunts hangt helemaal af van anderen. 1 fout en de gevolgen voor hen en medeweggebruiker zijn niet te overzien.

Techno Patat 01:46
afbeelding van Techno Patat

Die S2000's waren inderdaad gekkenwerk! Die M5 ook maar die heeft de natuurlijke selectie al niet meer overleefd ;-)! De S2000's waren gewoon wat kerels die wilden tonen wie de grootste heeft...

B4 20:39
afbeelding van B4

Filmpje 1 zal vermoedelijk ergens in Europa zijn geweest, mss Turkije aan de nummerplaten te zien. Filmpje 4 ook Europa (Italië?) en 5 is Moskou

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws