De SRT Hellcat met 717 pk is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken [Video]

srt-hellcat

Laat het maar aan de Amerikanen over om een overvloed aan pk's te pompen in een straatwagen. De laatste in rij is deze SRT Hellcat met 717 pk (!!) uit de heerlijke HEMI-motor.

De 6.4-liter HEMI die we ook reden in de Jeep Grand Cherokee SRT wordt in dit model door een kortere slag verkleind tot 6.2-liter. Al blijft het wel hetzelfde blok. Maar dan wel eentje met maar liefst 717 pk. En het koppel? Dat ligt op een bandenrokende 881 Nm.

Allesvreter

De Hellcat begint zijn leven als een Dodge Challenger. Na een bezoekje bij SRT wordt het dan dit Amerikaans monster. Opvallend, net zoals bij - pakweg - een Bugatti Veyron heb je twee sleutels. Een zwarte sleutel die je 'maar' beschikking geeft over zo'n 500 pk en een rode sleutel die de volle 717 pk op de wereld loslaat. Kwestie van je partner ook nog veilig op weg te sturen met deze allesvreter.

Promofilmpje met versnelde beelden en Amerikaans rockmuziek kijken? Dat kan:

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:06
afbeelding van Techno Patat

Promofilmpje met Amerikaanse rockmuziek zei je?: PLAY :p!

wel zotte cijfers zeg, ergens tof dat ze hem 2 sleutels geven maar ik vraag me af tegen welke voorwaarden? als je iet tegenkomt ofso en de rode sleutel zit in (dewelke ik altijd zou gebruiken overigens): Ja maar meneer, je gebruikte alle pk's dus je reed te snel zeker??

Rob 13:21
afbeelding van Rob

Dat met die sleuteltjes doet mij denken aan de scooter van mijn buurjongetje.
Stop je een piepklein sleuteltje in een beunhazen contactje (ergens verstopt bij de gashendel) en het ding loopt netjes 46,5 km/u... Haal het sleuteltje eruit en het ding loopt met gemak 90 km/u..... Heerlijk! ;-)

Rob 13:15
afbeelding van Rob

Oke, hebben hebben hebben HEBBEN!!!
Die naam alleen al, "Hellcat"....., 'Murica! Fuck Yeah!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws