Srt Hellcat naar 60 mph sturen: Puur Amerikaans [Video]

srthellcat-60mph

Jarenlang probeerden Amerikanen het vooroordeel weg te werken dat ze enkel kicken op rechtdoorprestaties. Het was ze zelfs gelukt. Tot dit filmpje verscheen. Amerikaanser dan dit wordt het niet...

Stel je krijgt de beschikking over een 717 pk sterkte Dodge Challenger. Waar ga je dan spelen? Juist ja, op een circuit. De jongens van The Fast Lane Car denken daar anders over. Om het met hun woorden te zeggen; 'het leukste stuk van een circuit is het dragcircuit'*.

Hun opzet is dan ook om de SRT Hellcat zo snel mogelijk naar de 60 mph te sturen (In de juiste maateenheid: 96 km/u). Het zal je dan ook niet verbazen dat het voor geen meter vooruit gaat. Niet gek als je bedenkt dat de 717 pk volledig naar de achterwielen wordt gestuurd die maar 275 breed zijn. De beste tijd is een treurige 4,7 seconden. Ter vergelijking, de Jeep Grand Cherokee SRT die wij reden - en het gewicht heeft van een kleine olieboot - deed op goede ondergrond sprintjes naar de honderd (dus niet 96 km/u) in minder dan 5 seconden. Dit dankzij - jawel - vierwielaandrijving.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws