Jaguar XE krijgt gloednieuw infotainmentsysteem [VIDEO]

jaguar-xe-incontrol

Als we Jaguar ergens op kunnen pakken, dan is het wel dat hun infotainment- en navigatiesysteem op z'n minst soms lastig werkt. Voor hun BMW 3 Reeks-rivaal, de XE, hebben ze echter een compleet nieuw systeem ontwikkeld met de naam InControl.

Jaguar kon er niet meer rond, hun huidig infotainmentsysteem moest plaats ruimen als ze potten willen breken met de XE. Daarom komt het Britse merk met het gloednieuw InControl-systeem. Gebouwd vanaf nul en met een 8-inch aanraakscherm als interface die in het midden van het dashboard hangt. Daarnaast krijgt het systeem ongeveer alle moderne trucjes die je ook bij andere merken terugvindt. Denk dan aan integratie van de smartphone, besturing met de stem en - waarschijnlijk optioneel - de mogelijkheid om te dienen als Wifi-hotspot voor de passagiers. Zie het als een systeem met alle mogelijkheden van een tablet, maar zonder mogelijkheid om hem mee te nemen.

Lasers!

BMW en Audi zijn dan wel een bittere strijd aan het uitvechten over wie de eerste was met laserkoplampen, Jaguar loopt met een andere primeur weg. De XE zal de eerste wagen in het segment zijn die over een laser geprojecteerde head-up display beschikt. Wederom waarschijnlijk optioneel.

Op 8 september zal Jaguar de XE voorstellen in Londen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie