Crashende XJ op Nürburgring is geinige zeldzaamheid [Video]

jaguar-xj-nurncrash

Kinderen van de nillies zullen Jaguar altijd associëren met moderne, Britse wagens. Dat was ooit wel anders. Deze klassieke XJ die een schuiver maakt op een kletsnatte Nürburgring toont mooi aan hoe het merk geëvolueerd is.

Tegenwoordig kijkt niemand meer op als een Jaguar over de Groene Hel knalt. Logisch ook, want de F-Type en XF in potente uitvoering zijn heerlijke scheurijzers. Zelfs de nieuwe XJ wordt gebruikt als Ring Taxi. Al gaat het daar soms fout. Jaguars van de vorige generatie zal je er niet al te vlug terug zien. Denk dan aan de X-Type, S-Type en XJ. Zeker die laatste had evenveel sportiviteit in zijn carrosserie als de gemiddelde hamburgerverslaafde.

Daarom is het ook grappig om zo'n sloep over de Nürburgring te zien rijden. Zelfs als hij crasht blijft het brok Britse kunde gracieus.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rob 12:50
afbeelding van Rob

Haha, met een XJ tijdens een regenbui het circuit opgaan, dat is vragen om problemen. Zou het stiekem de auto van de baas zijn die in een lange vergadering zit en de chauffeur maar besluit een rondje te gaan scheuren? ;-)

En inderdaad, het blijft een chique bak, zelf als ie de vangrail knuffelt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws