Porsche Macan gedraagt zich eigenaardig tijdens elandtest [Video]

porschemacanelandtest

De Zweden van Teknikens Värld hebben weer zin in een potje bekvechten. Tijdens een elandtest met een Macan diesel kwamen ze tot de vaststelling dat de SUV zich onveilig gedraagt. We zijn benieuwd hoe lang het duurt voor Porsche ze van repliek dient...

Teknikens Värld, zowat het Top Gear op het vlak van elandtesten. Alle constructeurs vrezen namelijk een slechte uitslag bij de Zweden. Zo was er een paar jaar terug een stevig welles-nietes spel over de Jeep Grand Cherokee en buisden ze de Hyundai i30. Ditmaal nemen ze een Porsche Macan onder de loep en het resultaat spreekt niet in het voordeel van de Duitsers.

Zo blokkeert één van de voorwielen bij de elandtest waardoor de wagen doorschuift naar de buitenkant van het manoeuvre. In de echte wereld kan dit het verschil zijn tussen een vuile onderbroek, of een Macan in de gracht. De Zweden wachten alvast op een antwoord van Porsche. En wij stiekem ooit.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Sracerr 13:01
afbeelding van Sracerr

Porsche is Porsche al lang niet meer na de overname door VAG en de daarmee doorgevoerde bezuinigingen samen met luchtkastelen marketing. De Duitse autolobby heeft Brussel in de zak met de Co2 flesserij en veel te zware-vervuilende auto's met V-8 etc. oplichters zijn het en zo onsportief. Let maar eens op de reactie die uit Duitsland gaat komen n.a.v. dit bericht uit Zweden. En heb ik een hekel aan Duitsers?: Nee, maar aan Merkel en gevolg des te meer.

Glenn 21:01
afbeelding van Glenn

Terminaal onderstuur.
Dus veilig voor de meesten ;-)

Waxweazel 21:14
afbeelding van Waxweazel

Veilig zou ik het niet noemen als op dat moment een tegenligger afkomt ..
Dat is toch de bedoeling van deze test, het ontwijken van obstakel en direct terug naar eigen rijvak manoeuvreren om eventuele tegenliggers te ontzien.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws