Dodge Challenger SRT Hellcat vs Chevrolet Camaro ZL1

dodge-challenger-srt-hellcat-2015

Het is officieel gedaan met lachen met den Amerikaan. In de grote US of A maken ze terug echt auto's waar wij, Europeanen, alleen maar jaloers op kunnen zijn.

"There's no substitute for cubic inches" is actueler dan ooit. De Camaro ZL1 beschikt over een 6.2 V8 met supercharger die er 580 pk uit perst. Vreemd genoeg is dat klein bier tegenover de Dodge Challenger SRT Hellcat, die beschikt maar liefst over 707 pk van de 7.0 V8 supercharger. Natuurlijk zijn het geen lichte jongens. Om het in perspectief te zetten, de Camaro en Challenger vliegen volgens MotorTrend respectievelijk in 3.7 en 3.9 seconden naar 60 mph, de 475 pk sterke 911 GT3 doet dat in 3.1 seconden. Toch zijn de muscle cars zijn helemaal terug: ze zijn er geweldig uit, hebben massa's pk's(voor een relatief zacht prijsje) en voor de eerste keer in de geschiedenis rijden ze niet als een dweil. Naast de ZL1 en SRT Hellcat heb je ook nog de meer op het circuit gefocuste Camaro Z28 en natuurlijk de gloednieuws Ford Shelby Mustang GT350R. Allemaal wagens die wij als Europeanen niet krijgen. Onze wegen mogen dan wel niet zo breed zijn, het blijft toch jammer.

  • nog een Head2Head met de 991 GT3 vs Camaro Z28
Auteur: Auteur: Wim
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 21:29
afbeelding van Rebel

i love the Hellcat, because it would be totally nuts to have one! Oh yeah, I think there's a little girl screaming under the hood.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws