Opgemerkt: Banden Lexus LF-SA hebben drie tubes [Video]

lexus-lf-sa-tire_01

De Lexus LF-SA is een kek conceptkarretje, dat staat buiten kijf. Maar hoewel de exuberante styling veel aandacht trekt, zijn het de banden die gaan lopen met de technologische aandacht. Ontwikkeld door Goodyear en met de mogelijkheid om aan te passen aan aquaplaning en sportief rijden. Hoe dat werkt zeg?

Goodyear noemt het de 'Triple Tube' band en zoals de naam insinueert beschikt 'ie over drie compartimenten - in bandtermen ook wel tubes genaamd - gevuld met lucht. Eén centraal in het midden (zogezegd het vlak dat contact maakt met de weg) en één aan elke zijwand. Die kunnen dan door een externe pomp opgeblazen of afgelaten worden.

Een trucje dat er voor zorgt dat de wagen aan verschillende vereisten kan voldoen. Wil je 'eco' rijden, dan wordt het geheel zo hard mogelijk opgeblazen om de weerkracht te verlaten. Bij sportief rijden wordt het pas echt interessant, want door de binnen- of buitenkant wat leeg te laten lopen zal de band schuiner gaan staan (camber) waardoor je meer grip hebt in de bochten.

Bij natte omstandigheden wordt het middendeel dan weer harder opgepompt zodat er minder kans is op aquaplaning door de vorm ervan. Een knap staaltje technologie, dat - in tegenstelling tot de LF-SA concept - nog ver van productie zit.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws