Lamborghini Aventador SV is sub 7 minuten Nürburgringracer [VIDEO]

lambo-aventador-sv-laptime-video_01

Dat de Aventador SuperVeloce niet enkel de looks, maar ook de snelheid van de Batmobile heeft mag wel duidelijk zijn. Tijdens een rondje over de groene hel klokte Lamborghini een tijd af die onder de 7 minuten kroop. Daarbij werd de wagen tot het uiterste gedreven, getuige volgende video.

Die 'sub zeven minuten' uit de titel kan je eigenlijk letterlijk nemen, want de Aventador SV doet een rondje Nürburgring in 6 minuten 59 seconden en 73 honderdsten. Om maar te zeggen dat iets meer zijwind op het recht stuk de tijd had doen oplopen. Desalniettemin weet de meest performante Aventador zich daardoor te nestelen tussen de Nissan GT-R Nismo (7min08) en de Porsche 918 Spyder (6min57).

Zonder daarbij één turbo te gebruiken. Want onder de kap van de SV ligt een 850 pk sterkte atmosferische 6.5-liter V12. En om even te illustreren wat voor een voorwaartse stap ze hebben gezet bij Lambo; de Murcielago SV deed een rondje ring in 7 minuten en 42 seconden. Een eeuwigheid vergeleken met deze Aventador SV.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws