TV-tip: Punch Powertrain Solar Team op Project K, 20:35 VTM

koen wauters punch powertrain solar team project k

In januari nam het Belgische team van studenten uit Groep T in Leuven deel aan de Abu Dhabi Solar Challenge, de eerste wedstrijd van zijn soort in het Midden-Oosten. Met Koen Wauters als piloot speelt deze race dan ook een belangrijke rol in de eerste aflevering van Project K, een programma waarin Koen zijn jongensdromen najaagt.

Als kleine jongen droomde Koen ervan om ooit achter het stuur van een Formule 1-bolide te kruipen. Ook al is hij al jaren een gepassioneerde racepiloot en deed hij ook al meer dan tien keer mee aan de Dakar-rally, met een Formule 1-wagen rijden is een kinderdroom die Koen nog niet in vervulling zag gaan.

Om die droom waar te maken, trekt hij naar onze grootste Formule 1-piloot ooit: Jacky Ickx. Die is bereid om Koen te helpen met zijn droom, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zijn dochter Vanina, ook een getalenteerde racepilote, heeft voor Koen een bijzondere opdracht bedacht. Jacky wil Koen helpen met zijn droom, maar alleen als Koen een top drie plaats behaalt in een bijzondere internationale zonnewagenrace.

World Solar Challenge

punch powertrain solar team

Over de komende twee weken vertrekt overigens ook het volledige team studenten uit Leuven naar Australië om de race voor te bereiden die op 18 oktober van start zal gaan. Drie teamleden vertrekken 8 september al naar Adelaide om de race in omgekeerde richting te rijden voor een optimale strategie uit te werken, de rest vertrekt enkele dagen later om alles gereed te brengen voor de start. Ook bekende Belgische racepiloot Bert Longin zal deel uitmaken van het team van piloten dat de zonnewagen naar een top podiumplaats zal sturen.

groep t solar car punch powertrain kuleuven

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws