Nederlander test Tesla Autopilot... vanop de achterbank [Video]

video-tesla-autopilot-nederlander_01

Spijtig dat het autopilot-systeem van Tesla zo goed blijkt te werken, want anders hadden we een winnaar voor de Darwin Award 2015. Deze video... toont waarom we geen leuke dingen mogen hebben.

In Amerika overspoelde het met video's waarin chauffeurs van de Tesla Model S dwaze dingen deden (van scheren tot een boek lezen) terwijl de wagen op Autopilot stond. Al blijft het niet enkel bij Amerikanen, want ook deze Nederlander doet een duit in het zakje. Terwijl hij over de autostrade rijdt met z'n elektrische sedan besluit hij even naar de achterbank te kruipen. Nu begrijpen we ook dat dit de uiteindelijke toekomst van autonoom rijden wordt, maar hamert er zelf op dat je onder alle omstandigheden je stuur moet vasthouden, want een foutje is namelijk snel gebeurd.

Naar aanleiding van al de dwaze video's - zoals onderstaande - besloot CEO van Tesla, Elon Musk, om Autopilot te beperken in zijn functionaliteiten. Voor de veiligheid van passagiers en ander chauffeurs op de baan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Davy 12:17
afbeelding van Davy

Testen?? Op de openbare weg??
En dan nog vanop de achterbank zodat niet kan ingegrepen worden??
Misschien een reclamestunt, toch niet gewoon anders hé!!
Er staan enkele filmpjes op't net her en der dat zo een Tesla ineens op frontaal tegemoetkomend verkeer afstuurt, wanneer je dan je handen niet op't stuur hebt en niet allert bent... (wat is anders de zin van autopilot)
Net omdat niets met computers onfeilbaar is lijkt me autonoom rijden géén toekomst, maar een zeer dwaas idee dat helaas vermoedelijk nog tot vele doden en gewonden gaat lijden..

Adriaan 13:37
afbeelding van Adriaan

Mensen maken veel meer fouten. Kijk naar vliegtuigen. Zo goed als alle crashes zijn een menselijke fout of door het toedoen van mensen. En die dingen zitten propvol met computers...

Adriaan 13:37
afbeelding van Adriaan

Mensen maken veel meer fouten. Kijk naar vliegtuigen. Zo goed als alle crashes zijn een menselijke fout of door het toedoen van mensen. En die dingen zitten propvol met computers...

Ponrow 22:10
afbeelding van Ponrow

Wat is er nu zo bijzonder aan die auto pilot? Dit is toch gewoon lane assist met acc, dat kan je bijna op elke nieuwe wagen hebben denk ik toch.

Pieter A. 22:24
afbeelding van Pieter A.

klopt. Ze hebben de fout gemaakt het "autopilot' te noemen.

Wim 08:47
afbeelding van Wim

het grote verschil is, is dat bij andere fabrikanten je je handen nog op het stuur moet houden bij hogere snelheden, bij Mercedes moet dat bijv. bij snelheden boven de 50km/u

Quin 11:35
afbeelding van Quin

Tesla is als Apple, hé. Een bestaande technologie vastnemen en met geniale marketing het als revolutionair bestempelen.

Wat niets afneemt van de technologie, natuurlijk :-).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws