Virtueel versus reëel: Wie knalt het snelst over Spa-Francorchamps? [Video]

Real-life-VS-Virtual-racing-test-Project-Cars

Twee eindejaarsstudenten journalistiek onderzochten het realisme van de huidige racegames en toetsten dat af aan de realiteit op het circuit van Francorchamps. Een échte racer in een Porsche 911 GT3, of de gamers in de RUF RGT-8 GT3, wie neemt de snelste tijd mee naar huis?

Racegames pretenderen steeds realistischer te worden. Maar hoe realistisch zijn ze nu eigenlijk echt? Dat zochten Mike Bierque en Wijnand van Doesburg uit via racegame Project Cars. De opzet is simpel; hoe dicht komen de rondetijden op het virtuele Francorchamps bij dat op het echte circuit van onze Zuiderbroers.

Wapens van dienst zijn een reële Porsche 911 GT3 en een virtuele RUF RGT-8 GT3 die bestuurd wordt door zowel controller als stuur-set-up. Hoewel het uiteindelijke resultaat moeilijk te onderbouwen valt (weersomstandigheden, afstelling van de wagens, kunnen van de chauffeurs), zorgt het wel voor een vermakelijke video.

Met dank aan 9lives voor de tip!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
davy 23:45
afbeelding van davy

onderzoek??

gewoon een reclamefilmpje!!!

(al moet ik beamen dat ik mn PS4 top vind, Project Cars ook, en zelf ook zo'n stuur en playseat zou willen)

Quin 09:37
afbeelding van Quin

PS4 is racing game heaven, lang geleden dat ik nog zoveel voor m'n tv heb zitten gamen :-). Als je GRID: Rally nog niet gekocht hebt, ook een absolute aanrader!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws