Dodge SRT Challenger Demon is Fast and Furious-proof

dodge-demon

Straffer dan een hellcat en sterker dan een Viper ACR, zo omschrijft Dodge de op til staande Challenger Demon. En met de uitspraak: 'voor rijders die weten dat één tiende een auto is en een halve seconde je reputatie'...

Als je dacht dat Dodge aan haar limiet zat met de 707 pk sterke Challenger Hellcat, dan heb je niet genoeg gesuikerde Donuts gegeten na je chicken wings, want het merk zal dit jaar nog terug de Demon-benaming vanonder het stof halen. Waarmee het merk nog een overtreffende trap voor de Hellcat uit haar hoed tovert. Althans, daar lijkt Dodge toch op te doelen, want het merk noemt de wagen haar nieuw 'Performance Halo Vehicle'.

Maar wat is het?

Nou, we kunnen alleen maar een half afgewerkte puzzel maken van stukjes informatie doorheen de jaren. Zo gaan er al langer de geruchten dat Dodge werkt aan een hellcat met vierwielaandrijving. Dat zou wel eens deze Demon kunnen zijn. En als je toch meer grip hebt, dan kan je meteen meer kracht naar de wielen sturen. Niet? Waardoor we er vanuit kunnen gaan dat de V8 nog een stukje boven die 707 pk wordt getild. Een Ferrari F12 voor 1/8ste van de prijs met de afwerking van een Dacia zeg maar.

In april zal Dodge deze demonische Challenger alvast voorstellen op het autosalon van New York.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws