Feit of fictie: Bugatti Chiron tikt 500 km/u aan

bugatti-chiron-video

Sinds enkele dagen doet er een video de ronde op het wereld wijde web waarin valt te zien hoe een Bugatti Chiron richting de 500 km/u kruipt. Waarheid, of complete lariekoek?

We twijfelen geen seconde aan de kunde van de Chiron, dat doen ze bij Bugatti trouwens ook niet. Toch is voor de veiligheid van de inzittenden de topsnelheid van de hypercar gelimiteerd op een al waanzinnige 430 kilometer per uur. Simpelweg omdat de banden hogere snelheden niet aankunnen. Of op z'n minst de veiligheid dan niet meer kunnen garanderen.

Hoe komt het dan dat in een mysterieuze video de naald van een Chiron richting de 500 km/u kruipt? Een slimme beeldbewerker? Een labotest om te zien hoe capabel de motor is of daadwerkelijk de realiteit? Alles spreekt de video alvast tegen, want om zo'n snelheid aan te tikken zou de Chiron - de wetten van de fysica in acht genomen - over 3.400 pk moeten beschikken. Maar toch...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Alfred 11:17
afbeelding van Alfred

Lijkt me uit een videospel ofzo te komen... Allemaal wat pixelachtig, en opmerkelijk dat er niets rechts of links te zien is van de snelheidsmeter... Zie bvb https://www.youtube.com/watch?v=pur9bLeIWUc

buyck 11:43
afbeelding van buyck

Chris Harris van Top Gear over de Bugatti Chiron... ooit zal een speciale versie (supersport) van de Chiron dik 300 mph doen! Is dit filmpje waarbij Bugatti of de eigenaar de begrenzer heeft laten afhalen?

https://www.youtube.com/watch?v=dwdZJWpwUqM

Laten we niet rond de pot draaien. Mijn gevoel zegt dat Bugatti ooit op een dag de 500km/h of 300mph barrière wil slopen met verve! Ze houden ons meesterlijk aan het lijntje en blijven ons verbazen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws